реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Поранені села

Чернігівські села Нова Басань, Новий Биків, Велика Дорога більше місяця були в окупації.Коли люди починають згадувати події березня, відразу плачуть.

Вони пережили розстріли односельчан, розповідають про полон голови ОТГ, якого місяць утримували разом з іншими чоловіками, катування, насильницьку депортацію молодої дівчини, батьки якої і досі шукають, куди ж вивезли їх дитину, мародерство, спалених живцем від вистрілу танків людей, поранену голову сільради.

Ми бачили зруйновані хати, пошкоджений дитячий садок і школу, вщент знищені лікарні. Люди розповідали про десятки вбитих односельчан , серед яких школяр, десятки поранених, серед яких дві дівчинки з важкими опіками, по їх них будинку влучив танк- всі ці моторошні історії неможливо слухати без сліз.

З Іванною Климпуш- Цінцадзе, Марією Іоновою, Іриною Фріз разом з нашими партійцями "Європейської Солідарності" передали місцевим лікарям аптечки, подивилися зруйновану інфраструктуру, довго спілкувалися з людьми. Багато з них не змогли отримати виплати, бо знаходилися в окупації, десятки залишилися без даху і майна і дуже хочуть хоч якоїсь відповіді, як перезимувати, люди просять допомогти вставити вікна і полатати дах- і так по всій країні.

Скільки ж горя принесли путінські покидьки!
«А вони більше не повернутися?»- питають старенькі і знову плачуть.

Дякують країнам Заходу за зброю для нашої Армії і просять допомогти вижити. При цьому говорять, що кожна копійка, яку донори спрямують на відбудову країни, має використовуватися прозоро і ефективно.
Ми це підтримуємо і будемо робити все і для пошуку підтримки, і для контролю за використанням західної допомоги.

Ірина ГЕРАЩЕНКО



Теги:Нова Басань, окупація, Велика Дорога, Ірина Геращенко, Новий Биків


Читайте також



Коментарі (0)
avatar