реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Півтора мільйона винесли злодії в "монаха-відлюдника": про що мовчать ЗМІ

Нещодавно чи не всі ЗМІ повідомили про злодіїв, що винесли з хати "монаха-відлюдника" півтора мільойна доларів. Начебто він збирав їх на будівництво храму у своєму рідному селі Мощенка Городнянського району.

Насправді маємо справу з авантюристом, що самозванно видає себе за «схиархиєпископа», «схиархімандрита» і «схіігумена», проте його «сан» не визнаний жодною з існуючих Православних Церков. Хоча себе на позір він причисляє до УПЦ Московського патріархату і секретар чернігівського єпархіального управління о.Федір Мандзюк став вигороджувати обікраденого монаха. Мовляв, можливо, він збирав ці гроші на церкву.

Якщо збирав -- чому не вкладав? Де проект тої церкви?

Мова йде про Херувима (Дігтяря), про якого колись "Деснянська правда" писала як про пройдисвіта із загребущими руками та ще й з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

А зараз він просто "старець", що любить по москвах видавати себе за "старчика" і під цією маркою збирати гроші. А нащо -- він уже і сам не знає. Просто сріблолюбство стало його другою натурою

До того ж відзначився українофобством і викривленням історії. За свідченням відомого дослідника Сергія Шумила, приписав св. Лаврентію Чернігівському слова про Росію, Україну і Білорусь, як святу Тройцю. Про цю ж єресь Херувима говорила і авторові цих рядків ігуменя Єлецького монастиря Амвросія, нині покійна.

Звісно, красти -- недобре. Але й видавати себе за праведника, яким не являєшся -- також гріх.

Василь ЧЕПУРНИЙ
На фото:о. Херувим з активістами чорносотенної організації

Більше читайте про нього тут: http://www.religion.in.ua/main/17123-lzhearxiepiskop-xeruvim-degtyar-i-vnutricerkovnoe-sektantstvo.html






Теги:злодії, отець Херувим, крадіжка, Московська церква, авантюристи


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А попи - тоже люди і ніщо людське їм не чуже.
avatar