реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Північний форпост" - це Чернігів у часі Широкої війни

24 лютого 2022 рік - цю дату ще довго пам'ятатимуть українці, яка розділила наше життя на ДО і ПІСЛЯ. Проте, для історика, військового експерта - Михайла Жирохова, війна з Мордором розпочалася ще 8 років тому на Донбасі, звідки він родом.

З першого дня повномасштабного вторгнення Мордору на територію України, Михайло Жирохов розпочав збирати матеріал для своєї майбутньої праці. Зокрема, автор написав свою книгу суто по чернігівському напрямку, де точилися жорстокі бої у лютому-березні. Назва не випадкова, адже цей напрямок дійсно став "Північним форпостом" та стримував рашистів у їхньому просуванні до Києва.

28 червня на подвір'ї "Будинку книги" відбулася презентація книги Михайла Жирохова. Це перша праця автора присвячена блокаді Чернігова та бойовим діям на чернігівському напрямку. Як розповів Михайло Жирохов, інформацію він шукав із доступних "відкритих" джерел, а розділ про бої навколо Славутича, був написаний на основі розповідей самих військових.

Після стандартного "офіціозу" (спілкування із журналістами та промов місцевих чиновників), автор у невимушеній атмосфері відповідав на запитання всіх охочих, яких незважаючи на неймовірну спеку зібралося чимало.
Щодо структури самої книги, то вона дуже компактна. Хронологічний виклад подій читається легко. Це ідеальний варіант для тих, хто не звик читати довгі тексти. Значний плюс у тому, що тут зібрана вся найголовніша інформація на даний момент з цієї тематики. Крім того, наявний цікавий ілюстративний матеріал.

Особисто для Михайла Жирохова було емоційно складно писати цю книгу, адже всі події відбуваються у рідній країні. Набагато простіше писати про війну в Карабасі, коли емоції не домінують над розумом, - зізнався автор.
Наостанок, Михайло Жирохов зазначив, що у майбутньому планує перевидати книгу та доповнити її новим матеріалом, коли з'явиться більше інформації. Крім того, автор наголосив, що було б цікаво написати книгу про звичайних чернігівців, які пережили блокаду міста. Зібрати їх історії в одному збірнику.

Владислав ПАРХОМЕНКО

P.S. Однозначно рекомендую до прочитання. Тим, кому перш за все цікава мілітарна тематика та історія нашого міста. Ціна на книгу дуже демократична. Тому поспішайте її придбати, бо розлітається як "гарячі пиріжки". З питань придбання звертайтеся безпосередньо до автора, або купуйте в книжкових магазинах міста.



Теги:широка війна, Михайло Жирохов, Владислав Пархоменко, нові книги


Читайте також



Коментарі (0)
avatar