реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Підслуховування й підглядування: канал збуту перекритий

У Чернігові СБУ затримала продавця спеціальних технічних засобів

У Чернігівській області СБ України викрила і припинила функціонування каналу незаконного постачання та розповсюдження в Україні спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації (прослуховуючих пристроїв, засобів відеоконтролю), заборонених до продажу та використання.

Встановлено, що 39-річний мешканець Чернігова, співробітник одного з комерційних банків, організував надходження поштою з-за кордону в Україну спецзасобів, закамуфльованих під побутові предмети (годинники, брелоки, запальнички, кулькові ручки тощо), а також їх подальший збут через розгалужену мережу посередників та Інтернет-аукціон.

Співробітники СБУ затримали зловмисника під час чергової спроби збуту значної партії засобів. У ході обшуку у його помешканні за його місцем проживання вилучено близько 100 одиниць технічних пристроїв.

Управлінням СБ України в Чернігівській області порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 359 (Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області




Теги:засоби негласного отримання інформа, СБУ, Інтернет-аукціон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar