реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Підручники виявилися непотрібними студентам?

Друковані видання для вузів Чернігівщини на суму понад 100 тис. грн кілька років пролежали незапитаними … на складі місцевого магазину.

А натрапили на цей факт ревізори контрольно-ревізійного управління при ревізії стану дотримання порядку формування державного замовлення на видання підручників для навчальних закладів області.
Зокрема, ревізія встановила, що окремими вищими навчальними закладами області зі складу комунального підприємства “Чернігівський обласний магазин наочних посібників та учбового обладнання” Чернігівської обласної ради роками не вибираються друковані видання (підручники, посібники, художня та суспільно-політична література), які надійшли на їхні адреси за розподілом Міністерства освіти і науки України.

Станом на 01.05.2010 залишок незапитаної літератури (на видання якої Міністерством освіти і науки з Державного бюджету витрачено 104 тис. грн!) склав 4845 примірників.

Так, Чернігівський державний інститут економіки і управління не забирає 2828, Ніжинський державний університет ім. М. Гоголя — 1411, Чернігівський механіко-технологічний технікум — 456, Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж ім. І.Франка — 150 примірників книг.

«Література для вищих навчальних закладів надходить в область за розподілом Міністерства освіти і науки України. Якщо вузу ця література не потрібна, або якщо вона надійшла в надлишковій кількості, заклад повинен звернутися до Міністерства, щоб воно перерозподілило видання. Згадані ж вузи цього не зробили. Ось і вийшло, що підручники пролежали на складі «мертвим капіталом» упродовж 4-5 років», — пояснив перший заступник начальника КРУ Сергій НІКІТЧЕНКО.

Інформація про результати ревізії направлена на ГоловКРУ і буде доведена до Кабінету Міністрів України. Крім того, про результати ревізії контрольно-ревізійне управління поінформувало прокуратуру в Чернігівські області.

Прес-служба КРУ в Чернігівській області




Теги:студенти, КРУ, Підручники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar