реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Підприємці протестували автопробігом

Майже 200 автомобілів з плакатами проти заборони роботи ринків можна було побачити в Чернігові - в акції взяли участь виробники товарів і послуг, власники крамничок і кав'ярень, торгівці квітами, насінням та власники салонів краси і фітнес-центрів.

"Ми проїхали центральними вулицями міста, не порушуючи правил дорожнього руху, - розповідає підприємець Ірина Березинець. - На Красній площі влаштували спілкування через гучномовець. До нас вийшов міський голова Владислав Атрошенко, який пообіцяв, що комісія з надзвичайних ситуацій прийме рішення й ринки відкриються".

Учора ж відбулося засідання комісії, на якому представниця Держпродспоживслужби зачитала обов'язкові санітарні норми для відкриття ринків. Один із них - мати скринінг температури, але в Чернігові в продажу таких градусників немає.

Але основні вимоги підприємців - до уряду. "Підприємці збираються їхати на Київ", - каже Ірина Березинець.

"Ми позакривали ринки (їх уже п'ять разів закривали-відкривали - настрої в урядовців змінювалися постійно). Але врешті-решт: на свіжому повітрі, більш-менш з дотриманням відстаней, усіх карантинних вимог, періодичній дезінфекції всього обладнання, невже вони небезпечніші за супермаркети? Хай не все буде ідеально, але відстань між людьми там точно більша. І ми розуміємо, що сьогодні ті гроші, які супермаркети віддали на COVID-19, роблячи велику послугу державі, вони "відбили" на цінах і на антиконкурентних заходах. То хіба це правильно?" - говорить міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

"Маючи трьох хворих, ми закрили всі ринки й думаємо, що молодці. А я переконаний: без нагальної потреби цього краще було не робити, - сказав він. - Зважувати треба на життєві обставини й більше думати над прийняттям економічних рішень".

Владислав Атрошенко звернувся до директорів ринків із проханням перерахувати орендну плату за період, коли бізнес не працює.
"Голос України"



Теги:Ірина Березинець, Владислав Атрошенко, закриття ринків, карантин, підприємці


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
А директори ринків (вважай теж супермаркетів) залишилися в тіні (в стороні), наче це не їх турбота. Цікаво, правда?
avatar