реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Під Черніговом випробували вертоліт з викидом хибних цілей

Фахівці Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України (м. Чернігів) разом з представниками товариств з обмеженою відповідальністю «МС Авіа-Грейд» та «Адрон» провели контрольні випробування вертольоту Мі-24П, який оснащений комбінованим пристроєм викиду хибних цілей «Адрос» КУВ 26-50.

Зокрема, щоб визначити характеристики штатних систем та додатково встановленого обладнання вертольота у повітрі, військові науковці з Чернігова виконали 5 випробувальних польотів загальною тривалістю 2 години.

— Програма випробувань виконана в повному обсязі. У небі вертоліт показав добрі результати. Загалом, основною метою випробувань є визначення можливості прийняття на озброєння Української армії комбінованого пристрою викиду хибних цілей «Адрос» КУВ 26-50 та його застосування на вертольотах Мі-24 різних модифікацій, Мі-8 та військово-транспортних літаках Ан-26. Реалізація амбіційного проекту з розвитку вітчизняного вертолітобудування продовжується, — зазначив керівник Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України полковник Володимир Башинський.

За результатами проведеного заходу керівник Центру висловив подяку за безпосередню учать у випробуваннях полковнику Віктору Лукіянчуку, підполковникам Євгенію Рашевському, Олексію Євдокимову, Валерію Мельнику, Сергію Калетніку, майору Сергію Фелді, старшому лейтенанту Олегу Чебакову та іншим офіцерам.

Олег СУШИНСЬКИЙ,
Чернігів



Теги:вертоліт, державний центр випробувань, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar