реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Першим у небо запустили Тігіпка

На альтернативне святкування найважливішого державного свята у Прилуках зібралося кількасот жителів міста.
Почалося святкування з молебня за Україну та борців за її Незалежність. О 12:00 богослужіння провів настоятель Собору Різдва Богородиці Протоієрей Віталій Юрочко.

Після молебню розпочався урочистий хід у вишиванках від Собору Різдва Богородиці до пам'ятника Тарасові Шевченку. Учасники несли символічний 12-метровий Державний Прапор.

О 13:00 біля пам'ятника Т. Г. Шевченку відбувся виступ громадських та політичних діячів міста. Керівник місцевої молодіжної «Свободи» Лариса Лавренчук, яка є ровесницею незалежності України: «Покоління ровесників незалежності отримало можливість жити в незалежній Україні, думати і дяти по-новому. 20 років тому студенти, які робили революцію на граніті, теж сподівалися на це. Проте тоді у них забрали цю можливість. Як результат влада, яка називає себе українською, дала Україні лише моральне виснаження та культурне й соціальне зубожіння.»

У ході святкового мітингу відбувся конкурс на кращу вишиванку серед дітей та дорослих. Переможці отримали подарунки від ВО «Свобода».

По завершенню виступів учасники акції запустили в повітря символічні жовті і сині кульки. До кульок були прикріплені аркуші з надписами того, від чого нині хочуть бути незалежними українці: президент, прем’єр-міністр, Тігіпко (злетів у небо першим і непомітним), житлово-комунальна сфера, прізвища очільників Прилук…



Теги:Тігіпко, Прилуки, 20-річчя незалежности, свобода, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar