реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Прилуках відкрили дошку герою війни з росіянами

1 березня 2015 року в Прилуках, що на Чернігівщині, відбулося відкриття меморіяльної дошки українському герою, загиблому у російсько-українській війні бійцю-свободівця Віктору Лавренчуку. Участь у вшануванні пам'яти Віктора Лавренчука взяв Голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок та народний депутат України, куратор "Свободи" у Чернігівській області Юрій Бублик.

Пам'ятну дошку розмістили на будівлі Прилуцького агротехнічного коледжу, в якому навчався Віктор Лавренчук. Освячення провів настоятель собору Різдва Пресвятої Богородиці (УПЦ КП) отець Віталій Юрочко.

Звертаючись до присутніх, лідер "Свободи" Олег Тягнибок зазначив: "Мир та свобода даються дуже дорогою ціною, бо справжні сини України, такі як Віктор, відають життя в обмін на свободу цілої країни та народу. Безсумнівно, російсько-українська війна завершиться лише перемогою України!".

Виступаючи перед присутніми, секретар міської ради свободівець Валерій Чернов висловив співчуття матері та батьку загиблого героя Катерині Миколаївні та Івану Михайловичу Лавренчукам.

Довідка. До Збройних Сил України Віктора Лавренчука призвали з першою хвилею мобілізації 19 березня 2014 року. Націоналіст прийшов до військкомату, щоби залишити свої контактні дані, і відразу отримав повістку. Уже наступного дня вирушив на збори до смт Гончарівське, де проходив навчання. Згодом охороняв кордон із РФ на одному з блокпостів на півночі Чернігівщини, а вже далі вирушив у саме пекло війни - до луганського аеропорту. Там отримав осколкове поранення. Після відновлення знову став на захист Батьківщини. Віктор пройшов шлях від луганського аеропорту, воював у Сабівці на Луганщині, у Чугуєві, під селищем Піски.

Свободівець перервав свою 30-денну відпустку, пробувши вдома всього декілька днів. Дізнавшись, що його побратимів із мінометної батареї передислоковують у район донецького аеропорту, він вирушив на Донбас. 8 грудня 2014 року Віктор загинув у районі селища Піски на Донбасі. Ворожий снаряд, що влучив у бліндаж, разом із життям нашого побратима обірвав життя ще двох українських військовослужбовців та поранив шістьох бійців.


Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»



Теги:Прилуки, свобода, Олег Тягнибок, герої АТО, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar