реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Націоналісти на вулицях Прилук

Сьогодні у м. Прилуки Чернігівської області з ініціативи місцевого свободівського осередку з’явилося кілька сітілайтів з зображенням Миколи Міхновського. Долучившись до Всеукраїнського проекту «Скарб нації» Прилуцька «Свобода» започатковує його на Чернігівщині.
На рекламних носіях розміщені фотографія Міхновського та текст із короткими відомостями з біографії Міхновського та його внеску у становлення українського націоналізму:
«Микола Іванович Міхновський
(31 березня 1873 – 3 травня 1924)

Український громадсько-політичний діяч, основи ідеологічної платформи українського націоналізму. Поборник української самостійності. Народився в с. Турівка Прилуцького повіту, закінчив Прилуцьку чоловічу гімназію (тепер гімназія №1), упродовж довгого часу жив у Прилуках.

Борець за незалежність, що прикладав максимум зусилля для створення української армії, співзасновник першої української партії на Східній Україні, ідеолог самостійності України, перший, хто відстоював незалежність України.»

Також розміщені слова голови Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Андрія Міщенка: «Міхновський, який народився на Прилуччині, особистість якого була сформована у Прилуках, запалив національною ідеєю мільйони сердець. Обличчя держави – не лише заводи і фабрики, поля і ліси, обличчя держави визначає нація. І якою буде наша держава визначаємо ми з Вами.»

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:Прилуки, Міхновський, націоналізм, 20-річчя незалежности, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar