реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Папанін, він же - нелюд!

34 роки тому у Москві померло чудовисько. Нелюд. Людиною його назвати не повертається язик.
Знайомтеся: на фото - Іван Дмитрович Папанін.

На увесь світ та більшості радянських людей він відомий як видатний науковець, героїчний дослідник Арктики, що здійснив дев`ятимісячний дрейф на крижині. Радянська брехлива пропаганда постаралася.
Насправді це потвора. Виродок.

У 25 років за рекомендацією Розалії Землячки (Залкінд) безграмотного матроса з 4 класами земської школи Папаніна було призначено комендантом Кримського ЧК. Тут він здійснив головний "подвиг" свого життя.
Папанін (офіційний начальник "зондеркоманд" ВЧК) винищив десятки тисяч людей. Загальне керівництво "процесом" очолювала довірена особа Лєніна - Дмитро Ульянов. Братик.

Іх чотири вершники апокаліпсису у Криму: етнічна єврейка Залкінд, етнічний угорець Бела Кун, етнічний грек Папанін і не зрозуміти хто Ульянов. Міжнаціональна банда психопатів-садистів.

Загальне число убитих невідомо. Називають цифру від 52 до 120 тисяч. При тому, що загальна чисельність населення півострова складала 800 тисяч осіб.

Винищувалися не лише білогвардійські офіцери. Знищувалися лікарі та медсестри, в тому числі Міжнародного Червоного хреста, вчителі, священики, письменники, юристи. І члени їхніх сімей також: жінки, діти...
Із кожних трьох представників інтелігенції вижив один.

Аби відомості про страшну різанину не просочилися у світ, Крим було блоковано під приводом боротьби з тифом.
Часто на нещасних навіть кулі не витрачали. Матрос Папанін добре знав, що треба робити. Людей вантажили на баржі, вивозили в море, прив`язували до ніг вантаж і живцем топили.

У гарну погоду з кораблів добре було видно тисячі мерців, що "стояли" на дні.
Папанін катував і убивав із задоволенням. Він оголосив, що усі ці люди насправді не люди, а - тварини. Так і казав: тварини, нема чого їх жаліти.

А ще Папанін разом з іншими нелюдами організував в Криму штучний голод. Особливо постраждали кримські татари. Вони вимирали цілими родинами. Кажуть, тоді з 10 кримців загинуло 9...

За небачені "подвиги" на ниві знищення десятків тисяч людей, Папаніна перевели на підвищення, у Харків, військовим комендантом Української ЦВК, а далі кар`єра пішла вгору...

Тупий брутальний неграмотний комуняка (він спромігся лише на перший курс факультету зв`язку Промислової академії) обіймав низку крутих посад, аж поки у 30-і роки не отримав наказ партії стати полярним дослідником.
До речі, "папанінці" - як їх називала пропаганда, - на крижині не токмо заради науки плавали. Основним їхнім завданням було вивчення можливості військового і транспортного судноплавання в Арктиці. Сталін планував великі "визвольні походи" і місцеві води мали стати важливим засобом транспортної комунікації та війни на морі.
Його роль в експедиціях та на інших посадах - "смотрящій" від "органів". Навіть якщо ті посади - директор Інституту біології внутрішніх вод або голова Московського філіалу Географічного товариства СРСР.

До речі, якщо хтось сумнівається в ролі, яку грав Папанін на тій крижині. Він був офіційним керівником експедиції, в якій мав лише один обов`язок - куховарити. В процесі змайстрував самогонний апарат, яким отримував літр спирту з двох літрів коньяку, що його запасли полярникам для сугрєву. Талантище...
Коротше, "палач і стукач". Два в одному.

За усі "подвиги" Папанін став контр-адміралом, доктором географічних наук, двічі Героєм Радянського Союзу; мав 9 орденів Лєніна. Ну і так, "по-мєлочі".
Помер у почестях на 92-му році життя.

На Росії він досі у пошані. Йому встановлено пам`ятники. Його іменем названо бойовий криголам, спущений на воду у 2019 році. Так би мовити - "чілавєк і ледокол". А на присвяченій Папаніну сторінці в російській Вікіпедії не шукайте відомостей про його "подвиги" у Криму - немає там ані слова.

А в Україні нарешті вулиці імені цієї тварини перейменовано у зв`язку з декомунізацією. Не знаю, правда, чи всюди, але знаю точно, що багатьом це не подобається: "онжежгерой".
Як вважаєте, хто вчинив правильніше - росіяни чи ми?

Павло БОНДАРЕНКО



Теги:комуністи, вулиці Чернігова, радянські міфи, Папанін, ЧК


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Правильніше - визначати людину не за національністю, а по справах - людина воно чи гірше за тварину.
avatar