реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Пан їде, пан їде!

Ще звечора в четвер 17 жовтня на площі перед райдержадміністрацією загуркотіли біля десятка великих потужних порожніх автобуси, які вишикувалися там для ночівлі. А вже з самого ранку вони роз»їхалися по кимось складених маршрутах по селах району, щоб звозити у визначені населенні пункти люд району .

По всіх селах «зверху» була запущена інформація – приїжджає в район народний депутат Ігор Рибаков і буде роздавати ПОДАРУНКИ. Працівники державних установ, державні службовці, вчителі, медпрацівники , залишивши свої робочі місця, погрузилися у шикарні автобуси і, незважаючи на те, що це був робочий час, подалися зустрічати народного обранця.

Чесно кажучи, я особисто поважаю Ігоря Рибакова як народного депутата, бо це один з небагатьох, хто хоч час від часу зустрічається зі своїми виборцями, щось робить для них : то грейдер направить по селах району, то пасок напече до Великодня і передасть кожному ветерану, то міні-аптечками сільські ФАПИ і амбулаторії забезпечить. Бо інших народних обранців, крім Олега Ляшка, по наших селах люди після виборів більше не бачили і не чули.

Але мене кожен раз обурює спосіб організації цих піар-кампаній в нашому районі, коли наші можновладці в робочий час заставляють працівників бюджетної сфери кидати роботу і в обов’язковому порядку їхати чи іти на подібні зустрічі. Я навіть уявити собі не можу, щоб десь в якійсь цивілізованій країні вчителі школи залишили в класах дітей самостійно вчитися, а самі подалися на таку» поважну « зустріч з народним обранцем. На наступний день вони уже більше не були б учителями, або не був би керівником той, хто їх туди послав. Те ж саме з лікарями.

А потім бійки людей біля голубих наметів за зонтики від дощу, за пакет рису чи гречки, якими щедро обдаровують вибраних виборців під час подібних зустрічей. І це робиться в той час, коли в бюджеті держави, як і кожної області чи району на сьогодні немає коштів, щоб виплатити заробітну плату працівникам бюджетної сфери, відсутні кошти на завершення ремонту районної поліклініки, яка уже мохом починає обростати відколи її почали ремонтувати. Породіллі нашого району змушені їхати за 150 кілометрів до Чернігова, щоб народити дитину. Десятки років не вирішується питання придбання холодильної установки для районного моргу. Цей список можна продовжувати до безкінечності. І тому стає дуже сумно від такої щедрості наших народних обранців, від їх щоденних БІГБОРДІВ, які коштують тисячі гривень, від каравану потужних автобусів, які за день спалять стільки бензину, що можна на два місяці забезпечити підвіз наших школярів до шкіл району.

Я хочу через газету звернутися до керівництва нашої районної ради, до наших районних депутатів з депутатським запитом про припинення будь яких публічних заходів, зустрічей в районі в робочий час. Рекомендую всі заходи, зустрічі проводити у вихідні дні, в обідній або після робочий час, припинити практику примусового направлення людей на подібні міроприємства.

А шановному депутату Ігорю Рибакову порадив би продовжувати творити добро, але заради людей, а не заради піару. І припинити принижувати наших людей пакетами гречку і рису, а добиватися у Верховній Раді достойної заробітної плати і пенсії не тільки для народних депутатів, а й для всіх жителів України, щоб вони мали змогу забезпечити себе всім необхідним для достойного життя, а не існування.

Василь КИРИЛЮК, депутат районної ради, с. Свердловка



Теги:Василь Кирилюк, Коропський район, Ігор Рибаков


Читайте також



Коментарі (1)
avatar