реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Пам'ятник Лєніну перейменовано

У ніч з 27 на 28 липня невідомі патріоти перейменували пам'ятник Владіміру Лєніну в місті Ніжин Чернігівської області. Зранку на постаменті перед прізвищем “вождя червоних” з'явилась літера “Ч” золотавого кольору.

Нагадаємо, що 29 грудня 2012 року на сесії Ніжинської міської ради за поданням депутата фракції Всеукраїнського об'єднання “Свобода” було ухвалено рішення про демонтаж пам'ятника Владіміру Лєніну з центральної площі Ніжина. Проте влада ще й досі не може виконати рішення депутатів міської ради, оскільки має сумніви, що постамент вождя є непотребом. Тому міською радою Ніжина було направлено запит до Міністерства культури України з приводу того, чи перебуває пам'ятник Владіміру Лєіну серед преліку пам'яток культури України. З відповіддю у міністерстві ще й досі не визначились, тому пам'ятник катові українського народу ще й досі бовваніє в центрі міста Ніжин.

Проте ставлення більшості мешканців Ніжина щодо цього питання однозначне ‒ пам'ятнику Лєнінові не місце в центрі українського міста. Свою позицію ніжинці показали вночі з 27 на 28 липня, домалювавши золотавою фарбою літеру “Ч” попереду напису із прзівищем ката. Відтепер на постаменті з'явився новий напис – “ЧЛЕНИН”. Таким чином невідомі патріоти перейменували пам'ятник катові, показавши його справжню вартісність для українського народу і зокрема ніжинців.

“Затягування виконання рішення як на місці, так і у владній верхівці ‒ це свідчення того, яким чином влаштоване законодавсто в Україні. Для того, щоб рішення було виконане, йому необхідно пройти непростий бюрокартичний шлях. Але ніхто не може бути впевнений у тому, що цей процес буде завершено за токої системи влади. Нам потрібно докорінно змінювати цю систему влади, щоби ми могли без перешкод ухвалювати рішення на користь українців і Української держави. За 21 рік державної незалежності українці не мали тої влади, яка би бажала встановлювати історичну справедливість в Україні. Тому сьогодні ми повинні привести до влади тих людей, які змінять систему влади в країні на користь українського народу, а не совєцького минулого чи інтеренсів бандитів та оліграхів,” – зазначив голова Ніжинської міської організації Всеукраїнського об'єднання “Свобода” Ігор Смаль.

Довідка: У ніч з 6 на 7 травня у Чернігові невідомі патріоти знищили пам'ятник Лєніну. Ката, що стояв у мікрорайоні Шерстянка, скинули з постаменту. У результаті удару він просто розвалився. А на його руїнах лишився надпис з прізвищем іншого вождя – вождя олігархічних кланів – Януковича: http://www.chernihiv.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/021493/.

11 липня 2011 року відбулася чергова сесія Прилуцької міської ради Чернігівської області. Депутат міської ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Валерій Чернов нагадав учасникам сесії про невиконане рішення ради річної давності – перенесення пам'ятника Лєніну з Центральної площі Прилук.

Рішення про перенесення пам'ятника кривавому комуністичному ідолу з Центральної площі Прилук ухвалила ще в 2012 році міська рада попереднього скликання. Виконання постанови міськради було покладено на комісію з ЖКГ. Проте й досі його не виконано.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:пам'ятники, національна гідність, свобода, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar