реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Пам’яті громадського активіста Миколи Лук’яненка

Чернігівське обласне відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів з сумом сповіщає, що 7 липня 2014 року пішов у вічність Лук’яненко Микола Миколайович, активний учасник боротьби з тоталітарним режимом у 1989-1992 рр. на Чернігівщині.

Микола Миколайович народився 19 липня 1926 року в селі Петрушин Чернігівського району, пережив німецьку окупацію у місті Чернігові. Пройшов шлях від добровольця-"ястребка" при Путильському райкомі комсомолу на Буковині, радянсько-партійного функціонера до активіста перебудовчих процесів на Чернігівщині у кінці 80-х - початку 90-х років ХХ століття.
Брав активну участь у громадсько-політичному житті країни і Чернігівщини, боровся за демократизацію суспільства. Був засновником і відповідальним секретарем ДДСП («Демократического движения содействия перестройке») та громадського клубу «Промінь».


Обласне відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів висловлює глибоке співчуття близьким у зв’язку з непоправною втратою.
Пам’ять про Лук’яненка Миколу Миколайовича назавжди збережеться в наших серцях.

Чернігівське обласне відділення
Всеукраїнського об’єднання ветеранів


Витяг зі збірника документів і матеріалів «Боротьба за незалежність України у 1989-1992 рр.: Чернігівська крайова організація Народного руху України за перебудову», Чернігів, 2009, стор. 417:

Лук’яненко Микола Миколайович (19.07.1926 р. н.), мешкає в м. Чернігові, пенсіонер, працював контролером позавідомчої охорони міського управління міліції, відповідальний секретар ДДСП. Член ПДВУ.





Коментарі (1)
avatar
0
1
у 63 роки ( 1989 рік ) бути ентузіастом перебудови - це не для пересічних людей. Скільки таких залишилося, з Кравчуком разом? Тоді завдяки їм обійшлося без жертв відламати від імперії УРСР.
avatar