реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Пам'яті Володимира Єрмака

На 64-у році життя відійшов у вічність борець за незалежність України у ХХ ст., дослідник і популяризатор творчості Софії Русової Володимир ЄРМАК.

Чернігівець Володимир Олександрович ЄРМАК - активний учасник горбачовської демократизації, пєрєбудови і гласності, один з засновників крайової організації Руху, активіст чернігівського товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка.

Він закінчив Чернігівську школу №6 та історичний факультет Чернігівського педагогічного інституту ім. Т.Шевченка, де вже його переслідував КГБ.

Трудовий шлях розпочав у кінці 80-х років минулого століття вчителем Олешнянської середньої школи Ріпкинського району, яка тепер, завдяки йому носить ім'я Софії Русової. Після відновлення езалежності України був заступником начальника управління в справах молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації (1993-1994) та співробітником Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського.

Останні роки життя працював в Чернігівська обласній бібліотеці для юнацтва та присвятив боротьбі за перейменування Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотки на честь Софії Русової.

Поховано Володимира ЄРМАКА на Яцевському цвинтарі.

Він не завжди справлявся з життєвими труднощами, які густо його обсіли, проте цінуймо за те, що він зробив для української справи!

Правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка





Коментарі (1)
avatar
0
1
Хай його праведна душа спочиває серед таких як і його!
Шкода, ще кілька тижнів тому спілкувалися...
avatar