реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Останній візит старої пані

Іде зі сцени єдиний старожил європейської політики, чий термін правління хоч якось можна було б порівняти з терміном правління нинішнього московського царя. Тепер усі лідери західних країн будуть здаватися недосвідченими юнаками порівняно з Путіним. Ну, принаймні в очах Путіна – і це буде впливати на його ставлення до них.

Перед візитом до нас Меркель поїде прощатися з Путіним. Ну, принаймні так думають політичні коментатори.
Але не виключено, що навпаки – Меркель їде найматися на роботу в якусь із російських компаній, як зробив свого часу її попередник, не соромлячись.

Будемо відвертими – для цього є підстави. Дембельський акорд у Меркель вийшов надто проросійським.

1. Відверто протягнула Північний потік, котрий мало що принесе Німеччині окремо, але багато принесе німецько-російському союзу. Для України ж цей проект – пряма загроза військовій та економічній безпеці.

2. «Злила» Україну в Нормандському форматі. Реально – жодного тиску на Путіна, щоб хоча б окремі, геополітично незначущі аспекти мінських домовленостей виконувалися. Приміром, можна було б розблокувати перемовини по полоненим, винести це за дужки так званого мінського процесу, перенести їх у Берлін, і проводити у більш нейтральній та спокійній атмосфері. Змусити царя виконати обіцянку і допустити Червоний хрест до утримуваних. Ан нєт.
Власне, про це мала б говорити Меркель у столиці РФ з місцевим лідером.

Але добре, що все ж останнє слово – і по хронології, і по логіці – лишається все ще за Україною.
Схоже, Меркель не встигне дотиснути нас імплементувати у законодавство формулу Штайнмаєра. І тим більше, поміняти Конституцію, як про те домовилися свого часу Порошенко і Путін, зафіксувавши це у Мінську-2.

Свідоме це «недопрацювання» Меркель чи просто так вийшло – не знаю, але подякуємо їй за це)))
Жартую. Насправді я б порадувався якомусь мітингу осуду, коли вона сюди приїде. Це буде корисно для дипломатії.

Ігор ЛУЦЕНКО



Теги:меркель, Ігор Луценко, Північний потік, гібридна війна, Україна - Німеччина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar