реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Опитування "Сіверщини": Сергій Павленко

На запитання "Сіверщини" відповідає видатний історик, заслужений журналіст України Сергій Павленко.

1) Ваш підсумок року і прогноз на наступний? 2) Людина року/подія року 3) побажання читачам сайту "Сіверщина"

1)2021 рік був нервовим, політично нестабільним, підсилений агресивними намірами путінського режиму та ковідним наступом. Для мене особисто він був більш-менш вдалим: закінчив 11 розділів нової праці; три мої книги, видані у 2019-2021 рр., виграли у конкурсах державної підтримки і тепер поширені у всіх провідних бібліотеках України.

Який мій прогноз? Думаю, що путінська воєнщина буде і далі створювати нам "веселе" життя, але, сподіваюся, кордон не порушить. Мало надії на нинішню команду влади. Добре, що працюють інституції місцевого самоврядування. Тому падіння економіки, напевне, карколомного не буде. Наші західні партнери порятують Україну кредитами, допомогами. Але щотижневі скандали, розборки на владному олімпі- все це вже дістало добряче ...

Для любителів дешевої олії та низькопробних серіалів буде рік чергового розчарування, зневіри. А я б у цьому вбачав позитивний урок для них - хай не зваблюються на популістські фантики, а думають, зважують.

2) Людиною року важко когось назвати, але, як на мене, високі бали набирає Віталій Кличко. Він - не ідеальна людина... Але, бачу, дає добряче здачі. Він буде горою стояти за Україну. Тому у нього є політичне майбутнє. Подія року- мабуть, подання на арешт Петра Порошенка "за зраду". Такі "хотілки" , може, когось смішать, але вони дуже компрометують нашу владу в очах прогресивних діячів світових спільнот.

3) Бажаю читачам сайту "Сіверщини" фізично і духовно зміцнюватися у Новому році, бути скептиками-аналітиками при споживанні будь-якої інформації.



Теги:гібридна війна, підсумки року, Сергій Павленко, Віталій Кличко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar