реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Яке графіті малювали на Юр'євій божниці? Огляд журналу "Сіверянський літопис"

Здвоєне число просвітянського журналу "Сіверянський літопис", що його потужно веде Сергій Павленко уже 134 нумер, вражає товщиною - 339 сторінок. І, звісно, переказати всі його публікації неможливо.

Винесена в заголовок тема досліджується Святославом Подлевським - він ретельно дослідив що писали колись на стінах давньоруської святині в Острі. А Сергій Шумило розповідає про ігуменство на Афоні преподобного Паїсія Величковського.

Оригінальну тему піднімає Володимир Пилипенко - перський проект християнської коаліції проти турків із початку 17 століття.

Є і про сучасність - колишній лектор товариства "Знання", діяч комуністичної, потім соціалістичної партій досліджує тему гібридної війни, що її веде сьогодні Україна. ( Михайло Коропатник. Геноцид як інструмент "гібридної війни": від радянських часів до сьогодення"). Він знає тему...

Також у свіжому числі журналу, заснованого чернігівською "Просвітою", можна прочитати про князя Михайла Чернігівського, порохову лабораторію чернігівської фортеці, вибори цехмістрів на Гетьманщині, роботу чернігівської думи напередодні першої світової війни, листи італійських кореспондентів про події 1695 року, нові документи з історії Сіверщини - з польських архівів, кооперацію в роки столипінської реформи на Чернігівщині та багато інших досліджень.



Теги:історія Сіверщини, Сіверянський літопис, гібридна війна, Сергій Павленко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar