реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Від Мазепи нічого не змінилося - ні ворог, ні українці

Книга чернігівського дослідника Сергія Павленка. Висновок з прочитаного - дивишся начебто у дзеркало сучасності.

За 300 років нічого не змінилося. Ворог той же, бреше, діє підступно й веде себе без будь - яких правил, він так само ... Та й суспільство українське Мазепинської доби - ну, просто на машині часу переїхало до XXi століття - таке ж не єдине - розділене, підкупне, на превеликий жаль, не національний моноліт. Тоді у 1708 - 1709 роках українці не зробили надзусилля й не допомогли Івану Мазепі й Українській Гетьманщині у союзі зі шведською Короною здолати Московію. Сьогодні схожий виклик - забезпечити нездоланність суверенітету України, знову ж таки вимагає єдності і тільки єдності українців у протистоянні з північним Мордором.

Але ми ніколи не зійдемо зі свого УКРАЇНСЬКОГО ШЛЯХУ. Мазепа й мазепинці, Батурин й інші міста та села - посіяли зерна спротиву, які завжди проростатимуть на благодатній українській землі. Проростатимуть нашою вірою, правдою боротьби за своє, нашою УКРАЇНСЬКОЮ СИЛОЮ, яка була й буде завжди ... у Мазепі, у Бандері, у Чорноволі, у Стусі, у Сліпаку та Кульчицькому ... й ще у мільйонах УКРАЇНЦІВ, яких ніколи не здолати !!! Слава Україні !!! Героям Слава !!!

Олег БУЗУН



Теги:Іван Мазепа, Сергій Павленко, гібридна війна, Олег Бузун, Україна - Швеція


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Ти не чепурний ти ги гидкий. Та я згоден за 300 рокі нічого не змінилось. Як і Мазепа у влади зрадники що розпродають козацькі землі та тягнуть на них іноземних загарбників.
avatar