реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

«Онко_Метелики Чернігівської обласної дитячої лікарні»

Захід відбувається у межах системи заходів щодо збору коштів хворим дітям на онкогематологічні захворювання

18-го березня 2016 року в приміщенні обласного товариства імені Т.Шевченка «Просвіта» (м. Чернігів, вул. Хлібопекарська, 10 (колишня Воровського) об 11:00 відбудеться прес-конференція «Онко_Метелики Чернігівської обласної лікарні».

Організаторами виступають «Громадське телебачення: Чернігів» та Чернігівська обласна дитяча лікарня

Серед виступаючих - представники обласної дитячої лікарні, волонтери, що займаються підтримкою та збором коштів для онкохворих, батьки хворих дітей.

Питання для обговорення:
1. Ситуація різкого збільшення кількості онкогематологічних захворювань у дітей Чернігівської області.
2. Поточний стан здоров’я дітей, які перебувають на лікуванні.
3. Активізація населення в питанні допомоги хворим дітям.

Основною темою заходу буде активізація громадянського суспільства Чернігова щодо підтримки хворих дітей на онкологію та онкогематологію, які лікуються в Чернігівській обласній дитячій лікарні. Станом на сьогодні з початку 2016 року до педіатричного відділення надійшло 7 дітей, у яких діагностовано гострий лейкоз, та 1 хворий з гострою лімфомою. Для порівняння - за 2014 рік всього на лікуванні перебувало 7 чоловік, а за 2015 – 19. Про це під час розмови з журналістами «Громадського телебачення: Чернігів» повідомила завідувач педіатричного відділення Чернігівської обласної дитячої лікарні Ірина Баєвська.

Окрім того, запаси лікарських засобів для лікування таких захворювань в лікарні закінчуються. Фактично використовуються запаси, що були закуплені за тендерами в 2014 році. Ліків аналогічної групи у 2015 лікарнею не було отримано взагалі. Щодо ситуації цього року – профінансовано лише 50% із потрібних на загальнодержавному рівні. (Детальніше можна ознайомитися з ситуацією, наприклад, за посиланням http://patients.org.ua/ru/2016/03/01/pravitelstvo-spisalo-umirat-bolee-100-tysyach-smertelno-bolnyh-patsientov/ )

Так, сьогодні батьки та їхні хворі діти залишаються один на один з хворобою. Ми закликаємо небайдужих чернігівців звернути увагу на описану проблему та приєднатися до заходів зі збору коштів на лікування онкогематологічним пацієнтам. Адже 1 протокол лікування різко збільшився в вартості через зміну курсу валюти в Україні (раніше коштував близько 120 тисяч гривень).

КОНТАКТНА ОСОБА:
Сергій Зосименко: тел.: +38 (096) 2300953; +38 (063) 9797588; [email protected]
Анастасія Улюшева: тел.: +38 (063) 6153704; [email protected]



Теги:онкохворі, чернігівська Просвіта, Громадське, лейкоз, Чернігівська дитяча лікарня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar