реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Олігархат піднімає ціну на електроенергію

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила рішення щодо підвищення тарифів на розподіл електроенергії для 22 компаній-операторів систем розподілу.

Як повідомляє ExPro, рішення було ухвалено 23 травня.

Тарифи зростуть на 25-50%, але підвищення буде у два етапи – у червні та в період липень-грудень 2023 року.

У той же час, для обленерго, розташованих у прифронтовій зоні, нинішній тариф діятиме до кінця червня, а нові тарифи – з липня і до кінця року. Йдеться про "ДТЕК Донецькі електромережі", "Запоріжжяобленерго", "ДТЕК Високовольтні мережі", "Луганське енергетичне об'єднання", ДП "Регіональні електричні мережі".

Діючий тариф до кінця червня також пропонується продовжити для компаній підсанкційної групи VS Energy ("Житомиробленерго", ПрАТ "Кіровоградобленерго", ПрАТ "Рівнеобленерго", АТ "Чернівціобленерго" та АТ "Херсонобленерго").

Справжньою причиною зростання вартості електроенергії є непогамоване бажання олігархату, який привласнив обленерго, наживатися, адже в енергетиків і так зарплати високі. Підвищення ціни нічим не мотивується насправді. Натомість Україна виробляє достатньо електроенергії та ще й продає її за кордон. То невже влада хоча би на час війни не могла стримати апетити власників обленерго, які сидять за кордоном, а українці мають забезпечувати їх сите життя?

Між іншим, зростання ціни на електрику - це спусковий гачок для зростання цін на все. Чому мовчать партії7

Василь АВДІЙ



Теги:команда ЗЕ, обленерго, олігархат, нові ціни, електроенергія


Читайте також



Коментарі (1)
avatar