реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Скільки доведеться платити?

В Україні у жовтні тариф на електроенергію становитиме 2,64 грн за кВт*годину. Такий тариф встановили з червня і його не змінюватимуть як мінімум до кінця майбутнього опалювального сезону.

Як йдеться у матеріалі OBOZREVATEL, у середньому, згідно з нормами, сім'я із чотирьох осіб на місяць витрачає 190 кВт*год електроенергії. У жовтні 2022-го за такий обсяг струму потрібно було сплатити 273,6 грн. Тоді ще діяв тариф у 1,44 грн. У жовтні 2023-го за такий самий обсяг електроенергії українцям доведеться платити 501,6 грн.

Тариф на електроенергію підвищили для того, щоб провести ремонтні роботи та підготуватися до опалювального сезону. При цьому отриманих засобів недостатньо, щоб повністю відновити генерацію струму. Пошкоджено близько 80% енергетичних об'єктів в Україні.

Варто зазначити, що нічний тариф (який вдвічі нижчий від звичайного) діє також і під час можливих відключень струму. Вартість двозонного лічильника складає близько 3500 грн. Припустимо, він дозволить скоротити витрати на струм на 30%, у такому разі двозонний лічильник окупиться:

при споживанні 200 кВт*год. на місяць – за 22 місяці

При тому жоден економіст не годен пояснити - чому прибутки від енергосистем отримують Ахметов і компанія, а збитки повинні покривати українц?



Теги:тарифи, Ахметов, олігархат, електроенергія, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar