реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Олесь Санін зняв фільм про розстріляних бардів

Український режисер, лучанин Олесь Санін завершив зйомку нового художнього фільму «Поводир, або Квіти мають очі».

Над картиною працював ще один волинянин, який давно працює з Саніним – оператор–постановник Сергій Михальчук.

У фільмі поряд із професійними акторами сліпих кобзарів грали пересічні незрячі люди, яких відібрали для зйомок у кількох українських містах, в тому числі і в Луцьку, пише Леся Бондарук у газеті «Волинь-нова».

В основу сюжету «Поводиря» – реальний факт 1934 року, коли всіх кобзарів та лірників (а на той час цей рух був розвиненим) етнографічна комісія Академії наук УРСР запросила на з’їзд до Харкова з нагоди Республіканської олімпіади міста і села. Насправді ж більше 200 музикантів завезли до лісу, де й розстріляли.

У фільмі «Поводир» американський підприємець Майкл Шемрок разом із своїм десятирічним сином Пітером приїжджає до Харкова, щоб обміняти там трактор на зерно, оскільки в Сполучених Штатах у цей час були великі економічні труднощі. Тут його вербують, він називає себе «американським комуністом» і лишається жити в Україні

Через деякий час йому до рук потрапляють секретні документи про репресії в Україні Через це американця вбивають, але живим лишається його син Пітер: йому вдається втекти від переслідувачів завдяки сліпому бандуристу Івану Кочерзі

У головних ролях знялися Станіслав Боклан (кобзар Іван Кочерга), американський актор Джеф Барел (підприємець Майкл Шемрок), Антон Святослав Грін (у ролі Пітера Шемрока).

Джерело VolynPost



Теги:українське кіно, САНІН, кобзарство, невідома Україна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar