реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Довбуш", як висадка на Місяць...

Минулого вікенду касові збори фільму режисера Олесь Санін та продюсера Maxim Asadchiy, «Довбуш», перетнули символічну відмітку у 50 мільйонів гривень. Цю планку до «Довбуша» вдалося взяти лише трьом українським стрічкам.

«Довбуш» симоволізує собою надважливий етап – картина, створена у одному із найскладніших для постановки жанрів, демонструє творчий та технічний рівень розвитку українського кіно, до якого наша індустрія йшла десятиліттями.

Вихід такого фільму для кінематографічної галузі країни можна порівняти, наприклад, із висадкою людини на місяць для галузі космічної. На жаль, із очевидних причин, повторити це досягнення українське кіно матиме можливість ще не скоро. Тому насолоджуйтеся цією стрічкою, доки вона ще на великих екранах.

На фото – момент підписання договору на державне фінансування виробництва проєкту «Довбуш» у грудні 2017 року. Цей контракт був на найбільшу суму з усіх підписаних мною – 65 мільйонів гривень. Якщо чесно – було страшно ставити підпис під такою цифрою. І страшно було ще протягом майже шести років – поки не почав дивитися фільм. Далі з кожним кадром ставало зрозуміло, що більш ефективного способу витратити ці гроші не було.

Індустріальний ефект цього фільму вже очевидний, а його культурний ефект – лише починає відчуватися, проте так само очевидно буде потужним!

Пилип ІЛЛЄНКО



Теги:САНІН, Довьуш, українське кіно, Пилип Іллєнко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar