реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Олександру Кошелю - 70!

10 лютого святкував свій 70-й день народження Олександр Іванович Кошель, ім’я якого добре відоме не тільки в Ніжині, його рідному місті. Випускник Мінського художнього училища при Національній академії мистецтв Білорусі, активний учасник Міжнародних виставок плакату та прикладної графіки. Не одне покоління українців виховувалося на книжках, ілюстрованих нашим талановитим земляком, адже багато років він співпрацював з відомими українськими видавництвами: «Веселка», «Дніпро», «Освіта», «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Десна», «Марка України».

Олександр Іванович неодноразовий дипломант та лауреат конкурсів «Мистецтво книги». Його книжкові видання та поштові мініатюри демонструвалися на виставках в десятках країн світу. А іконостас ніжинської церкви Всіх Святих – ще одне унікальне творіння О.І. Кошеля.

Декілька поколінь випускників Ніжинського училища культури і мистецтв ім. М.Заньковецької з вдячністю згадують години занять з Олександром Івановичем, який майже два десятиліття віддав педагогічній роботі, щедро даруючи студентам свій досвід майстра композиції.

Співробітники відділу Художній музей НКМ ім. І. Спаського щиро вітають Вас, Олександре Івановичу. Бажаємо міцного здоров’я, сімейного затишку, нових творчих задумів і їх успішного втілення. Ми вдячні Вам за багаторічну співпрацю.

А для шанувальників мистецтва зараз є чудова можливість помилуватись живописними полотнами Олександра Кошеля на виставці "Палій кораблів", яка експонується у Ніжині за адресою: вул. Небесної Сотні, 11.

Фото взято з сайту nezhatin.com.ua



Теги:Ніжин, видатні земляки, Олександр Кошель


Читайте також



Коментарі (0)
avatar