реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Олександр Волощук гостював у невизнаній державі Курдистан

Наш постійний автор, мандрівник і дослідник Олександр Волощук з літа подорожує у напрямку Ірану. По дорозі зустрічався з українцями Кубані, місяць жив у гірському дагестанському аулі, а нещодавно звістка від нього прийшла з Туреччини.

Ось що він пише:
-- Отже, в Іраку я був 10 днів. У найспокійнішій його частині – Курдистані.

Фактично це окрема країна з власним урядом, президентом, законами, візовою системою, армією. Офіційно, щоправда, це частина Ірака, і грошова одиниця тут – іракський динар.

Але, на відміну від іншого Іраку, в Курдистані спокійно, надзвичайно приємні люді. Хоча поліція й перевіряє досить часто, але жодних проблем для мандрівника не створює. Навпаки – всіляко допомагає.

Я відвідав міста Дахук, Ербіл (одне з найдревніших), Сулейманія, Амадія (місто на вершині гори), Захо, озеро Докан.

В Ербілі ночував на даху глинобитної хижини в стародавній цитаделі. Поблизу Амадії відвідав колишній палац Саддама Хусейна.

Побував я і в арабському Іраку – провінції Кіркук. Але недовго – місцева поліцейська влада чемно, але настійліво попросила мене повернутися в Курдистан. «Но, містер, но Кіркук! Кіркук – проблемс, Кіркук – тероріст, Кіркук – Алі-Баба» (при цьому начальник міської поліції робив жест, який означає перерізання)...

Зараз я в турецькому місті Газиантеп.
На фото: чернігівець з поліцейським і прапором невизнаного Курдистану.








Теги:автостоп, Сіверщина, Волощук, мандрівник, Ірак


Читайте також



Коментарі (0)
avatar