реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Олександр Волощук у прес-клубі "Просвіта"

Відомий мандрівник і журналіст Олександр Волощук у прес-слубі "Просвіти" звітував учора перед колегами про свою піврічну подорож на Близький Схід.
Його ноги пам'ятають дороги 9 країн -- Російської Федерації, Грузії, Азербайджану, Ірану, Туреччини, Іраку, Сирії, Йорданії та Лівану. А ще -- удар каменюкою від турецьких хлопчаків. Проте Олександр перекоанинй, що це прикра випадковість, адже "Схід -- це особливий світ, який, на відміну від європейського зберіг любов до тебе просто як до людини. Тебе люблять за те, що ти просто зупинився біля його ятки чи кав'ярні".

Олександр місяць жив у горах Дагестану, пройшов по всіх пам'ятних слідах імама Шаміля, який дуже довго очолював боротьбу горян проти Російської імперії. На Ельбрусі він стояв, бачачи Грузію і Арарат. В демонізованому американськими ЗМІ Ірані його приймали скрізь як дорогого гостя. В йорданському місті Петра заарештували, бо вирішив, що то забагато --- віддавати 70 доларів за вхідний квиток. Від Курдистану залишилися такі враження, що О.Волощук заявив:" Якщо коли-небудь Курдистан доб'ється незалежності, то я буду першим, хто її визнає!".

Днями мандрівник подає на конкурс "Коронація слова" свою четверту книгу і сідає за написання п'ятої, яку так важко буде йому ввібгати в одне видання:" Тільки Дагестан заслуговує окремої книги". Проте ведучий -- голова обласного товариства "Просвіта" Василь Чепурний запропонував подумати і про видання фотоальбому.

На фото: вершина Ельбрусу!
Розповідь про подорожі Олександра Волощука читайте в "Сіверщині" та у всіх виданнях, що взяли участь у прес-конференції.




Теги:В.Чепурний, Сіверщина, автостоп, Просвіта, О.Волощук, мандрівник


Читайте також



Коментарі (0)
avatar