реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Олександр Кодола підтримав звинувачення "ПС" щодо голови ОДА

Перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола на своїй сторінці у Фейсбук прокоментував повідомлення про список патріотів, яких за вказівкою в.о. голови обласної державної адміністрації Володимира Івашка, мали відправити в армію.

"Спецавтомобіль та черговий вантаж, який зібрали Чернігівська обласна рада та вся громада області, доставили до зони АТО. Нібито можна радіти, що наші захисники отримали допомогу, але інформація, яку нам постійно передають із зони АТО все одно вражає. Наш батальйон недостатньо забезпечений засобами самозахисту, багатьом військовим досі не вистачає бронежителів. Ми відправляємо на війну наших друзів та рідних, але їх не забезпечують належним захистом. Тому ми повинні надати їм цей захист! Вирішувати питання забезпечення мобілізованих бронежилетами та касками потрібно системно, а не у приватному порядку.

В той же час стало відомо, у тому числі вже навіть через ЗМІ, що війну на Чернігівщині почали використовувати для зведення політичних рахунків та усунення політичних конкурентів. В травні місяці частина цього списку, зокрема люди непризовного віку або ж ті, що мають проблеми зі здоров’ям, а найголовніше активні учасники Майдану, справжні патріоти та очевидно неугодні активісти, позиція яких, як «кістка в горлі», отримали повістки згідно 2-го етапу мобілізації. До списку також потрапили близько 20 неугодних депутатів обласної та міської ради, і навіть посадові особи, яких згідно законодавства не можуть призивати, бо вони є заброньованими за органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Очевидно, військовий комісар був поставлений в незручне становище: є закон, а є вказівка керівництва області. У нас «призначають» для участі в АТО непідготовлених людей, але і не забезпечують борців з терористами елементарними засобами захисту та оборони.

У мене також виникає питання: чому в.о. голови облдержадміністрації дає які-небудь вказівки обласному воєнкому, який ніяк йому не підпорядкований? Воєнний стан не оголошено, а триває АТО, тому голова ОДА не є особою, яка може давати доручення військовим. І якщо такий випадок дійсно мав місце, це означає перевищення влади. Ми боролися за викорінення так званого «телефонного право», коли по дзвінку або за вказівкою чиновника, все має бути виконане, навіть на шкоду закону, а цей прецедент показує, що гнила система продовжує працювати в області на найвищому рівні".






Теги:мобілізація, Майдан, Чернігівська ОДА, Чернігівська обласна рада, воєнком Нікулін


Читайте також



Коментарі (0)
avatar