реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Один Шевченко -- два заходи

У Чернігові влада і громадськість проводили вшанування Ттараса Шевченка, як завжди, окремо. Ця традиція порушувалася тільки помаранчевою владою. З поверненням до влади кучмістів повернулася і стара традиція.

Першими вклонитися поету прийшли керівники області та міста, представники штатної творчої інтелігенції та привладної громадськості, депутати. Вони поклали живі квіти до пам'ятника, послухали твір "Отче наш, Тарасе всемогущий" у виконанні лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, народного артиста України, кобзаря-лірника Василя Нечепи. Чернігівський академічний український народний хор проспівав шевченківські "Заповіт" та "Сховалось сонце за горою".

Другий захід провела Координаційна рада національно-демократичних сил Чернігівщини (УНП, "Наша Україна", Конгрес українських націоналістів та Українська платформа "Собор") спільно з обласною організацією товариства "Просвіта" імені Т. Шевченка. Виступали поетеса Надія Галковська, народний художник Володимир Ємець, політики Володимир Ступак та Станіслав Лоленко, люди співали самі - без оркестру, супроводу і озвучення.



Теги:вшанування Шевченка, Просвіта, Чернігів, опозиція


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А ми у Ніжині беремо участь в офіційному покладанні квітів, а потім проводимо мітинг. Протистояння з владою у такий день виглядало б недоречно. Крім того, така подія не відбувається тишком-нишком, а публічно, дедалі з більшим числом людей.
Адже біля пам'ятника Шевченку мають бути не десятки, а тисячі.
avatar