реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Оборону проти «Чернігівгазу»

пропонує організувати потерпілий Василь Супруненко.

«Сіверщина» вже писала про історію із засудженням за вигадані борги чернігівця – читача нашої газети. Показово, що «Чернігівгаз», якого звинувачував автор у монопольному здиранні коштів, навіть не відповів. Звертання до Президента, як гаранта дотримання конституційних прав, також нічого не дало. Проте Василь Супруненко продовжує боротьбу.

ВАТ «Чернігівгаз» -- це організація, яка з чеком про оплату входить у кожен дім. І в цьому чеку буває штраф за спізнення з оплатою. Всі дії ВАТ регулюються Правилами «Про надання населенню послуг з газопостачання», де говориться про неустойку, якщо це передбачено договором. Договір між газопостачальником і споживачем затверджений кабінетом міністрів і не передбачає жодних штрафних санкцій.

В області штрафують на повну силу і незаконно «Чернігівгаз» відбирає десятки тисяч гривень.

«Чернігівгаз» виставив борг моїй матері. На питання: «За що? Покажіть мені місцяь, в якому не сплатила за газ!» -- відповідати відмовились. Мати дійшла до керівника управління РПП. Але і він не зміг дати відповідь на питання про борг. Прийшли до суду, я надав чеки про сплату 100 % спожитого газу, ВАТ не надав пояснень, сказав «Винен!». Суд виніс рішення на користь «Чернігівгазу».
Нагадаю: «Чернігівгаз» належить мільярдерові Фірташу, головному спонсору Президента Януковича. А таких людей у нас не судять.

Ось так стають мільярдерами в Україні – треба лише відібрати декілька гривень у мільйона українців. І протягом довгих років їм це вдається. Багато хто й не знає, що їх пограбували. Це кримінальний бізнес в білій сорочці і з відкрити фейсом.

Будинок вибухнув не через ревнивця!

Нещодавно в Чернігові вибухнула в повітря п’ятиповерхівка. За офіційною версією – вибух побутового газу. Мовляв, один з мешканців помстився поганій жінці, напустив у хату газу, запалив і залізобетонні плити, стелі та підлога повилітали. Загинули люди, сам винуватець за 2 доби помер у лікарні, а перед смертю все це розповів.

Згідно з договором ВАТ «Чернігівгаз» зобов’язане перевіряти системи газопостачання – фланці, запорну арматуру, щільність газопроводів.
Два роки я обдзвонював споживачів газу Чернігова і району і питав коли востаннє газовики перевіряли у них прибори. Переважно люди казали: «Ще за радянської влади». А багато хто й не знав, що такий контроль має бути. Я зробив висновок, що монополіст не проводить технічного обслуговування, бо споживач за це не платить.

Опитування мешканців будинку, що вибухнув, показало, що газовики з контролем не приходили або розписувалися в абонентських книжках і йшли собі. Тобто в якому стані була газова систему будинку – відомо тільки Богу.
Якщо винуватець вибуху сам відкрив газ – чому його запах не чув ніхто у під’їзді, в сусідніх квартирах? Якщо він був у кімнаті з газом – чому не задихнувся? А він же навіть і не отруївся, а помер від опіків. З такими травмами, це скаже вам будь-який медик, він не міг сказати нічого осмисленого.

Вважаю, що вина за вибух газу лежить на ВАТ «Чернігівгаз». І це не злочинне нехлюйство – це свідома відмова виконувати свої прямі професійні обов’язки. А байка з ревнивими чоловіком потрібна, щоб перекласти вину на покійника. Слухняний міський голова шукає гроші на ремонт будинку у народній кишені (бюджет), а не в мільярдера Фірташа.

Люди з сусідніх будинків говорять, що зараз газовики перевіряють кожен стик газових труб і заповнюють абонентські книжки заднім числом.

Що робити?

Маємо об’єднатися в одну міцну організацію споживачів газу, пограбованих ВАТ «Чернігівгаз». Маю програму по проведенню зборів, роботі з людьми. Тоді зможемо вплинути на уряд, на судову систему. Сам я готовий вийти на акцію голодування.

Пограбований "Чернігівгазом"
Василь СУПРУНЕНКО

Скорочено. Повністю в газеті "Сіверщина", передплата на яку приймається всіма поштовими відділеннями України






Теги:здирництво, Чернігівгаз, монополіст


Читайте також



Коментарі (0)
avatar