реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Чернігівгаз" відключив від опалення 16 шкіл

Сталося це у Корюківському та Семенівському районах. У морози школярі 16 навчальних закладів опинилися в холодних класах, адже відключення почалося ще на початку місяця.

Газівники-монополісти пояснюють такий крок новаціями на ринку газу: для законного оформлення постачання блакитного палива треба було, мовляв, пройти процедуру укладання відповідних договорів, домовитись про ліміти та здійснити передоплату. У іншому випадку відбір газу вони вважають крадіжкою. Відтак у відключенні газівники звинуватили... самі школи та їх керівництво.

"Газ є державним ресурсом, і "Чернігівгаз" зобов'язаний щомісяця звітувати і перераховувати за нього гроші НАК "Нафтогаз України". Тому постає запитання: хто ж відповідатиме за цей безлад і оплачуватиме несанкціоновано відібраний газ? -- обурюється заступник голови правління "Чернігівгазу" Сергій Савченко. -- Хто повинен турбуватися, щоб школярі приходили в теплі класи -- посадові особи райвно чи газовики, обов'язком яких є безперебійний розподіл газу?"

Прес-служба "Чернігівгазу" повідомила, що є й інші незаконні користувачі, але їх чомусь монополісти не відключають. Почали зі шкіл...

Нещодавно газівники області поширили в Інтернеті матеріали про те, яку шкоду завдає зменшення споживання блакитного палива: і проводити ремонти газових мереж не можуть, і розвивати ринок не можуть, і соціальні стандарти в їхніх працівників падають. Певно, відключення шкіл в умовах зими є шляхом вирішення цих проблем? Якщо ж серйозно, то цим кроком газівники-монополісти підштовхують бюджетні установи до якнайшвидшого переходу на твердопаливні котли, благо, на Чернігівщині дров вистачає...My WebPage



Теги:Чернігівгаз, монополіст, твердопаливні котли, опалення шкіл


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
да, ситуация такая сложилась не только у школ а и у прокуратуры, полиции, СБУ - их кто нибудь отключил вот мне интересно, гниды монопольные!!!!
avatar