реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Обідрану будівлю сільської пошти банер не врятує...

«Кому могла в голову прийти така ідея? – питають через районну газету «Наш край» 85 жителів села Нове Чернігівського району. Мова йде про пілотний проект «Укрпошти», за яким сільські відділення зв’язку мають закрити, листонош звільнити, а пошту привозити пересувною лавкою. – Тільки людині, далекій від проблем села і його жителів»

91 житель села Черниш також категорично проти нав’язуваної генеральною дирекцією “Укрпошти» реформи: «Звертаємося з відкритим листом до директорки філії Чернігівської дирекції ПАТ «Укрпошта» Олени Дорошенко: « Шановна пані Олено, ми, жителі села Черниш, не готові до такого проекту. Нас влаштовують умови для отримання поштових послуг і робота поштарки такі, які вони є зараз».

135 жителів села Піски та 35 з Підгірного цього ж Чернігівського району також просять не проводити над ними експериментів. Аргументи начальника пересувного відділення Артема Лисуна їх не переконали: «Пісківці, знаючи сучасні дороги, не вірять у ці обіцянки». У селі Кувечичі Чернігівського району, про що писав «Голос України», після протестів людей все ж вирішили залишити місцеву листоношу. А сільська влада вирішила таки відремонтувати кімнату для пошти попри цілий будинок, який наданий пошті і занедбаний нею.

А ось на фото, у центрі села Кіпті Козелецького району – будинок пошти. Великий і страшний, бо використовується тільки частинка його, а з фасаду, якраз від центру надання адміністративних послуг ОТГ, куди приходять десятки людей, вибиті вікна. Голова ОТГ Володимир Кучма не може спокійно говорити про так звану реформу пошти: «Я через обласну адміністрацію звернувся до чернігівської дирекції «Укрпошти» з проханням або привести свій будинок до пристойного вигляду, або продати громаді. Директорка Олена Дорошенко переказала – мовляв, не буде проти, якщо я завішу обідраний їх будинок великим банером з рекламою «Укрпошти». ..

Кіпті – центр громади, село на київській трасі, а будинок «Укрпошти» якраз в самісінькому центрі. І якщо хвацькі менеджери не можуть організувати ефективне і вигідне його використання, то як вірити їх заявам про переваги пілотного проекту по закриттю сільських поштових відділень та заміні їх пересувними авто лавками? До речі, у Кіптях, за планом столичних реформаторів, відділення також має бути закритим, а обслуговування має бути з приїжджої машини…

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"
Чернігівська область.
Фото автора.



Теги:Укрпошта, Василь Чепурний, пілотний проект, Кіпті


Читайте також



Коментарі (0)
avatar