реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Новорічне неукраїнське ТБ: знов про Мінстеця і Нацраду?

"Почувався як Хома Брут у порожній церкві, дивлячись новорічні програми "нашого" тб. На М-каналі у труні літала Ірина Білик. На ТЕТ-і біснуватий хохол-Віталька бухав із рогатими кацапами. Хто був командиром бісовської шайки я так і не пойняв", - написав відомий журналіст Ростислав Мартинюк.

Телеканал "Интер" познущався з українців показом російськомовної попси і посібників російських окупантів.

Журналіст Микола Воробйов написав, що Крутой та інші "звьозди" російської естради і є оцінкою роботи Нацради та Міністерства інформаційної політики Стеця.

Олексій Курінний, експерт з питань інформаційного простору: " Новий рік-2016 показав: телеканали дотримуються лиш сухої букви закону - а не духу права, ст. 11 Конституції і не прав та побажань споживачів! Вкотре після НР переконуюсь, що потрібне нам якесь експертне партнерство чи коаліцію за бодай якесь фіксоване забезпечення україномовного пісенно-розважального продукту на ТВ. Цьогорічний "вогник" і вся новорічна програма на низці каналів (не тільки і не стільки Інтер!) - не стали винятком. Формально не порушуючи закон, телеканали вдаються чомусь до майже повністю російськомовних шоу, наповнених на 95% російськомовними піснями совіцької епохи. Кириленко ж і Стець - скорше за все прореагують традиційно мовчанкою.

Лише громадськість може натиснути на владу - і лиш влада може змусити телеканали таки помітити присутність у державі понад 50% україномовного населення, яке свого продукту і цьогоріч не побачило і яке масово у ""вишиватники"" й "агенти Москви" не запишеш! Невтямки, чому всі апелюють до міфічних ""50% російськомовних України"" і ""60% російськомовних солдатів в АТО" - але при цьому українська мова присутня у таких передачах не на 50 і не на 40, а приблизно на 4 (чотири) %?! При тому, що решта 95-96% спічів ведучих, їх репліки та пісеньки гостей навіть не субтитрувались українською! Вимагаємо закону про обов"язковий відсоток української мови серед не лише фільмів, але і власних телепрограм каналів".



Теги:українська мова, ІНТЕР, Мінстець, Нацрада з питань ТБ, новорічні канали, Олексій Курінний


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Треба було дивитися www.Hromadske.tv Альтернативна англомовна укр музика.
avatar
2
Не треба так високо вказувати...
Наприклад, на комунальному ТБ "Новий Чернігів" показали ролік з вітаннями від 11 осіб, зокрема 9 "випадкових" пересічних чернігівців з під "йолки" на Красній площі і без жодного(!) україномовного чернігівця, крім одного штатного дєда мароза і міського чиновника.

Спробовали у б США якісь ЗМІ без афроамериканців чи іспаномовних щось подібне зробити...

До речі, з гендером у авторів  3:48 хв. новорічного репортажу все в порядку: 4 - жінки, 3 - чоловика, 2 - дєда мароза, 1 - хлопчик, 1- чоловік-чиновник.
А от щодо україномовних - всьоравно і какаяразніца?
avatar
0
3
Цьому явищу встановлено науковий діагноз - шизофренія. Суспільство хворе і ліками мали б бути проукраїнські продукти у ЗМІ. Влада воліє управляти нездоровими..., слабкодухими тобто.
Дивна метаморфоза відбулася з В’ячеславом Кириленком. За президенства Ющенка це була енергійна, патріотична людина. Зараз наче води у рот набрав.
Друзі, Україна накрита потрійним інформаційним покривалом: радянським, російським, глобальним.
Національний інформаційний простір є фрагментарним, неконкурентноспроможним. Як бачимо, профільні міністерства: освіти, культури, інформації не скоординували свою роботу, виявилися нездатними дати відповідь викликам, та ще й в умовах інформаційних диверсій.
А головне геть відсутня орієнтація на національні пріорітети: євроінтеграція засліпила очі.
Ось і порівняйте у цьому сенсі Порошенка з Ющенком!
avatar
4
Кириленко щотижня на радіо веде передачу, де розкаує про свою роботу. Як на мене переконливо - наприклад, цього року в бюджеті на україномовні книжки для бібліотек передбачено 42 млн, а 2015 було 6. Обіцяє, що вже у середині року ми побачимо українські фільми, які знімалися на бюджетні кошти минулого року. Так що я би Кириленка, слідом за ройтбургами та лаєвськими, не мазав нашим несприйняттям
avatar
5
Головним індикатором приорітетів в сфері ЗМІ є виконавці.
Отже діючи виконавці влаштовують цю і попередню владу: фактично усі керівники комунальних ЗМІ в області, районах, містах після лютого 2014 року залишилися на своїх посадах.
Всі інше - розмишлізми.
avatar
6
Пане Миколо!
Ви сієте безнадьогу. А той, що набрав в рот води, відчуває свою вину за Крим і розуміє, що він, як Ви пишете, не відповідає викликам і боїться наломати ще більше дров. До речі, він публічно висловив побоювання в тому, що маятник української історії на виборах махне в інший, в протилежний бік.
avatar