реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Новгород-Сіверський: вечір «Грай фронтова гармошка»

«Україна понесла найбільші втрати людей серед інших учасників боротьби з німецьким фашизмом під час Другої світової війни», - наголосив 28 квітня 2011 року депутат Новгород-Сіверської районної ради, голова районної організації УНП Борис Домоцький під час виступу у міській бібліотеці для дорослих перед студентами та «дітьми війни» на вечорі «Грай фронтова гармошка».

Захід у формі камерної зустрічі проведено співробітниками найстарішої бібліотеки міста на чолі з Раїсою Матюк в ошатній залі відомого просвітницькою історією будинку купця Медведєва, виконаного за архітектурним стилем пізнього бароко (кінця ХІХст).
У своєму виступі депутат Б. Домоцький привернув увагу до трагічної долі українців-фронтовиків, яких мобілізували до досягнення призивного віку – 18-ти років в радянську армію особливо з 1943 року. Як приклад, пан Борис розповів про представників свого роду – у війні брали участь до десяти родичів, з яких менша частина повернулася додому. А зразком в усьому, як відмітив очільник районної організації УНП, все життя для нього був батько – учасник боїв за Берлін – Степан Домоцький – один з не багатьох з призову 1943 року, хто вижив на Сожі, Віслі і дійшов до Берліну.
«Для нас у родині завжди, впродовж десятиліть, 9 травня не було тим святом, – відмітив депутат, – до якого привчали радянських людей. Це був день нашої скорботи перед пам'яттю загиблих членів великого роду і, звичайно, ще доземного уклону батьку-переможцю!»

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП





Коментарі (0)
avatar