реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Новгород-Сіверський буде декомунізований повністю

2 березня 2016 року у Новгороді-Сіверському відбулась зустріч міського голови Олега Бондаренка та депутатського корпусу міської ради з членами експертної групи з питань декомунізації при відповідній комісії облдержадміністрації. Роз’яснювали особливості завершення процесу декомунізації у місті представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко та радники голови ОДА з гуманітарних питань та з питань декомунізації Андрій Лісовий та Василь Чепурний.

Представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко зосередив увагу присутніх на виключній необхідності виконання норми Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

— До Кримінального кодексу України внесені зміни, відповідно до яких пропаганда символіки тоталітарних режимів та невиконання норм Закону тягне за собою, в тому числі, і кримінальну відповідальність, — зазначив Сергій Бутко.

Окрім того, експерти наголосили на необхідності невідкладного розгляду міською радою питання про демонтаж пам’ятника Леніну, вирішення його подальшої долі та перейменування декількох вулиць, які носять назви на честь діячів комуністичного режиму. Серед топонімів, назви яких мають бути змінені, — вулиці Боженка, Леваневського, Панфіловців, Черняка.

Гарячу суперечку викликало питання демонтажу пам’ятника Леніну. Проте, за результатами зустрічі переважна більшість депутатів підтримали пропозицію своїх колег про ухвалення рішення на найближчій сесії міської ради щодо демонтажу пам’ятника. Також у міській раді будуть організовані регулярні історико-просвітницькі зустрічі для інформування населення про видатних земляків та маловідомі факти з історії 1000-літнього Новгорода-Сіверського.Чернігівська обласна державна адміністрація



Теги:декомунізація, Новгород- Сіверський, памятник Лєніну


Читайте також



Коментарі (0)
avatar