реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Нова політична партія починає знизу

29 травня в Чернігові у приміщенні парк-готелю «Чернігів» відбулася презентація політичного об’єднання СИЛА ЛЮДЕЙ. Захід ініціювали активісти об’єдання з різних регіонів, а саме Олексій Гончарук (Чернігів), Олександр Безніс (Донецьк), Оксана Гуйда (Кременчуг), Дмитро Живицький (Суми), Олександр Солонтай (Київ) та Ростислав Томенчук (Чернівці). Учасниками презентації стали понад 50 мешканців Чернігова та області.

До початку заходу всі зареєстровані отримали анкети з запитаннями про те, якою повинна бути програма нової політичної сили. Думка кожного активного громдянина, на переконання організаторів, повинна враховуватися.

Адвокат, президент всеукраїнської громадської організації «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам», чернігівський киянин Олексій Гончарук розповів про створення Сили людей. За словами адвоката, Сила людей сьогодні це відкрите об’єднання небайдужих громадян з усієї України.

«Мета створення Сили – вилікувати політичну систему України, змінивши її модель з олігархічної на демократичну. Боротися з олігархами за їх правилами на їх полі дуже складно, тому саме цей шлях системних перетворень ми бачимо правильним для зміни країни», – зазначив Олексій.

«Процес створення нової політичної сили має бути максимально відкритим та прозорим. В жодному куточку України не повинно залишитись людини, яка б не знала, що простими людьми створюється принципово нова політична сила» – зазначила Оксана Гуйда, депутат Кременчуцької міської ради.

Паралельно з проведенням інформаційної кампанії в Україні вже створюються оргкомітети осередків Сили людей. Протягом літа оргкомітети будуть делегувати своїх представників до оргкомітетів районного, потім регіонального та врешті національного оргкомітету. «Ми могли б уже зараз домовитись про ідеологію та процедурні правила для нової політичної сили, але не вважаємо, що маємо право це робити. Для цього потрібне легітимне право, яке можуть дати будь-якому об’єднанню лише прості люди» – зазначив Олександр Безніс.

«Ми домовились про 9 основних цінностей та принципів, які були прийняті одноголосно. Вони об’єднують всіх без винятку учасників. Це гідність, свобода, відповідальність, відкритість, солідарність, дієвість, конкурентність та добробут. Більше деталізувати ідеологію майбутньої політичної сили будуть вже вибрані представники. Однак вже зараз зрозуміло – важливість для учасників цих цінностей виключає як крайню ліву, так і крайню праву ідеологію», – підтримав колегу підприємець, громадський діяч з Чернівців Ростислав Томенчук.

«За попередніми прогнозами процес створення триватиме ще близько 3-х місяців. За цей час обрані оргкомітети розроблять базові програмні документи та процедури політичної сили», – говорить експерт Інституту Політичної Освіти Олександр Солонтай. «Цей шлях є складним, але принципово новим для України. Саме такою має бути і якість політики, яку буде продукувати Сила людей. Іншого шляху в сучасній Україні ми не бачимо» – доповнює сумчанин Дмитро Живицький.

На переконання ініціаторів, майбутня політична сила, що буде побудована знизу доверху за рахунок ресурсів простих людей приречена на успіх. «Ми знаємо, що буде важко, проте правильні і важливі речі швидко не робляться. Зрештою, час необхідний нам для зміни країни, залежить лише від того скільки людей задіяні в цьому процесі. Все тільки починається!» – підсумував Олексій Гончарук.

Презентація в Чернігові була чотирнадцятою. До кінця червня ініціатори Сили людей планують проїхати всю Україну. Після Чернігова, найближчі презентації відбудуться в Одесі (30 травня) та Тернополі (31 травня). Аналогічно, як і чернігівську презентацію, їх можна дивитися в он-лайн прямо на сайті www.sylalyudey.org.

Клуб молодого політолога



Теги:Олександр Солонтай, нова партія, Сила людей


Читайте також



Коментарі (0)
avatar