реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Ніжинці прийшли до тюрми

З метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології та у зв’язку з 70-ми роковинами Великого терору-масових політичних репресій 1937-1938 років, на підтримку ініціативи громадськості у 2007 році Президентом України Віктором Ющенком було видано Указ, відповідно до якого установлено відзначати щороку у третю неділю травня День пам'яті жертв політичних репресій.
Представники Благодійного фонду “Ніжен” та Асоціації “Об’єднання підприємств Ніжинщини” 15 травня вшанували пам'ять жертв політичних репресій хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятного знаку Жертвам голодомору та політичних репресій на території колишньої в’язниці ( вул. Подвойського).

Як зазначив голова фонду та Асоціації М.П. Шкурко : “Важливо, щоб ми гідно вшановували пам'ять жертв політичних репресій, а історичну правду про ці трагічні події знали і пам'ятали майбутні покоління. Це важливо перш за все тому, що злочини комуністичного режиму не мають терміну давності і повинні бути засуджені світовою спільнотою належним чином. А головне, щоб не було повторення подібних рецидивів як нині, так і в майбутньому”.

Також цього дня відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку представниками місцевої влади,установ та закладів, депутатами, громадськістю міста.

А 18 травня ц.р. минає 67 років з дня насильницького переселення кримських татар з території Криму. Протягом трьох днів 1944 року військами НКВС було вивезено близько 200 тисяч осіб. А це переважно жінки, діти, немічні старі, оскільки, більшість чоловіків воювали на фронті у складі Червоної Армії. Щороку18 травня відзначається День пам'яті жертв депортацій, адже з території півострова було також переселено вірмен, греків та болгар. Ці народи звинувачувалися сталінським режимом у співпраці з нацистами. У 1989 році депортація була визнана Верховною Радою СРСР незаконною і злочинною.
І все це робилося під червоними прапорами.

Микола НАУМЕНКО.




Теги:Ющенко, Ніжен, М.Шкурко, День пам'яті, політичні репресії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar