реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Німецький лікар розкритикував заборону перетинати кордони й залишати домівки через коронавірус

Голова Всесвітньої медичної асоціації (Weltärztebund) Франк Ульріх Монтгомері (Frank Ulrich Montgomery) висловився проти заборони для громадян залишати свої будинки з метою не допустити подальшого поширення пандемії нового коронавірусу. «Я не прихильник локдаунів. Той, хто вводить подібні заходи, повинен також пояснити, коли і як він має намір їх скасувати. Не можна ж тримати школи та дитячі сади закритими до кінця року!», – сказав він в інтерв'ю газеті Rheinische Post, оприлюдненому в середу, 18 березня. Про це повідомляє Німецька Хвиля.

За словами Монтгомері, Італія ввела локдаун і домоглася зворотного результату. «Вони дуже швидко вичерпали свої ресурси, але аж ніяк не сповільнили поширення вірусу завдяки локдауну», – констатував лікар.

Він назвав заборону для громадян залишати свої будинки політичним жестом відчаю, оскільки влада, за його словами, сподівається, що за допомогою примусових заходів вони досягнуть більшого, ніж завдяки розуму.

Франк Монтгомері розкритикував і рішення уряду ФРН закрити кордони. «Я не вірю, що закриття кордонів зможе зупинити вірус. Це політичний акціонізм. Можна контролювати та блокувати окремі пункти пропуску через кордон на автобанах, але тоді люди просто будуть їздити по путівцях. Адже тоді часто не помічають, як вони перетинають кордон», – пояснив голова Всесвітньої медичної асоціації.

"Народний Оглядач"



Теги:паніка, короновірус, карантин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar