реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Нетаньягу їде проштовхувати російський проект?

Як відомо, у неділю до Києва приїжджає прем’єр-міністр держави Ізраїль Біньямін Нетаньягу.

Найголовніше питання, яке планується обговорити, це вшанування жертв Бабиного Яру.

З’явилася інформація, що Біньямін Нетаньягу має намір лобіювати російський проект - «Меморіальний центр Голокосту – Бабин Яр», який вже три роки намагаються реалізувати в Україні московські олігархи.
Не секрет, що московські олігархи, під благим наміром вшанувати жертв Голокосту, намагаються ігнорувати українські жертви, зокрема пам'ять Олени Теліги і учасників похідних груп ОУН, яких німці розстріляли у Бабиному Яру в 1941-1942 роках.

Я добре пам’ятаю візит до Києва президента Держави Ізраїль Реувена Рівліна у 2016 році і його виступ у ВР, коли з найвищої трибуни українців звинуватили у розстрілах євреїв у Бабиному Яру та публічно зневажили український національно-визвольних рух, зокрема ОУН.

У цьому зв’язку вважаю за необхідне заявити, що Бабин Яр – українська земля, де поховані українські герої, пам'ять про яких священна і нікому не дозволено глумитися над нею.

А тому, належно вшановуючи пам'ять євреїв, яких німці розстріляли у Бабиному Яру, не можна допустити зневаги пам’яті українців, ромів та громадян інших національностей.

Сподіваюся, що прем’єр-міністрові Ізраїлю Біньяміну Нетаньягу вистачить розуму не загострювати міжнаціональне протистояння, а президентові України В. Зеленському - рішучості не допустити зневаги українських героїв.

Богдан ЧЕРВАК



Теги:Бабин Яр, Україна - Ізраїль, Олена Теліга, Богдан Червак


Читайте також



Коментарі (0)
avatar