реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Недільні вареники

У неділю на сніданок в селі готують вареники. Принаймні, так завжди було в моєму дитинстві.

Вареники у неділю зранку, переважно, ліпили з домашнім солоним сиром. Подавали у маслі і "у сметані пІд плечі", як любив казати мій батько.

Але зараз сезон вишень! І образ вареників з вишнями буде вас переслідувати, поки ви їх не приготуєте. А ще проворні пасічники вже качають мед! Значить, вареники з вишнею, политі рясно медом, - обов'язкова страва у червні. Рецепт тіста простий: борошно, сироватка, сода, сіль. Але споконвіку триває дискусія, як варити вареники - на парУ чи у воді? Мій колишній свекор казав, що у них на Буковині варили у воді. Бо на пару - то пироги. Моя баба колись теж варила у воді. Але коли до влади на кухні прийшла мати, то ми почали їсти вареники, зварені на пару. Бо так варили всі жінки з її ланки.

Надія ЗІНЧЕНКО



Теги:українські страви, Вареники, вишня


Читайте також






Коментарі (0)
avatar