реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Не дай вкрасти свого скутера!

Прогрес приніс «друге дихання» такому виду крадіжок, як викрадення скутерів. Ще у 80-ті роки минулого століття в міліцейських зведеннях з'являлися повідомлення про викрадення мопедів. Правда, таких крадіжок було не так вже й багато, бо небагато було і самих мопедів. Саме слово «скутер» в нашій мові з'явилося не так давно, однак щасливий власник новітнього транспортного засобу одразу ж став потенційною жертвою злочинців. Якщо знати елементарні ази злодійської справи, заволодіти скутером не так вже і важко.

Наприклад, власники скутерів і зараз часто залишають їх без нагляду біля будинків чи магазинів. А скутер така чудова річ, що тягти його не треба - просто їдь собі та не привертай зайвої уваги. Скутер - річ цінна, якщо навіть продати його задешево, все одно буде сума немала. В іншому випадку його просто можна відвезти до рідного села і там кататися скільки завгодно років. Знайти такого викрадача важко.

Судячи з проведеного правоохоронцями аналізу, час викрадення автомобілів і двоколісних "коней" також різний. Якщо автівки викрадають здебільшого під прикриттям ночі, то скутери й велосипеди, залишені хоча б на нетривалий час на самоті, можуть зникати цілодобово: вранці, вдень чи увечері.

Тому в міліцію продовжують надходити повідомлення про крадіжки скутерів. І чим теплішою стає погода, тим більше власників позбуваються своїх двоколісних залізних коней. Не з власної волі, ясна річ.

Так днями до чергової частини Бахмацького райвідділу внутрішніх справ звернувся 27-річний житель міста Володимир М., який повідомив, що вдень за місцем його проживання прямо з-під двору був викрадений його скутер «Альфа». Сталося це близько 16-ї години.

Аналогічний випадок стався через декілька днів і в Семенівні. 22-річна жителька міста Галина С. лише на декілька хвилин припаркувала свою «Ямаху» біля одного з дворів і позбулася свого «залізного коня».

Здавалося б, як можна таке вчинити? А дуже просто. В другому випадку, наприклад, господарка сама спровокував злодіїв залишеним у гнізді запалення ключем. От лиходій і не зміг відмовити собі в задоволенні покататися на чужому скутері. І хоч дівчина відразу ж звернулася до міліції, пошуки пропажі поки що, на жаль, не увінчалися успіхом.

Отож, ці та інші приклади ще раз доводять істину, що власникам транспортних засобів, якими б вони не були: чи то автомобіль, чи лише мопед, все-таки не варто залишати їх без нагляду навіть удень і навіть на дуже короткий час. А вживати усіх можливих заходів для забезпечення їх надійного збереження. Іноді хочеться заощадити на безкоштовній їх стоянці, а в результаті доводиться розлучатися із сумою в сотні чи тисячі разів більшою. Отож, і виходить, що скупий платить двічі…

ВЗГ УМВС України в Чернігівській області




Теги:Альфа, крадіжка, скутер, Правоохоронці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar