реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

"Назустріч сонцю" Олександра Волощука

“Назустріч сонцю” – назва третьої книжки відомого чернігівського мандрівника і письменника Олександра Волощука. Ця і ще одна його книжка “Північна одісея” побачили світ у рамках реалізації управлінням у справах преси та інформації облдержадміністрації обласної програми “Українська книга”.
Презентація видання “Назустріч сонцю” відбулась 8 лютого у культурно-мистецькому центрі “Інтермеццо” у Чернігові.

Олександр Волощук розповів як він рухався від Чернігова до Тихого океану назустріч сонця. Враження саме від цих мандрів і склали основу книжки. Автор знайомить читачів зі своєю 161-денною подорожжю 2008 року, під час якої він досяг могили відомого мореплавця Вітуса Беринга на Командорських островах у Тихому океані.

Сибір, Якутія, Колима, Магадан, Камчатка, острів Беринга, бухта Командор, озеро Байкал, Хабаровськ, Чита, Хакасія – ось далеко не повний перелік географічних назв, з якими пов’язав мандрівку автостопом Олександр Волощук.

Та не вони стали головними об’єктами дослідження автора. Увагу письменника привертали люди – українці, насамперед, яких доля закинула у ті суворі краї. Щирість, доброта і гостинність, людяність українців не втрачена. Земляки приймали мандрівника сердечно і сприймали як посланця з материкової України.

У сюжеті книжки тісно переплетені історія і сьогодення, географія і природа, український патріотизм і життєвий оптимізм самого Олександра Волощука. Сподіваємось, що видання “Назустріч сонцю” стане найновішим посібником з географії та історії для молоді. Знайти книжку можна у бібліотеках області.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації




Теги:автостоп, Камчатка, О.Волощук, нові книги, Захоплення, подорожі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar