реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Автостоп Волощука -- в Азербайджані

Олександр Волощук — мандрівник та журналіст «Сіверщини» — вже понад два тижні перебуває в новій подорожі. Він отримав благословення на мандрівку у настоятеля храму чернігівських святих князя Михайла і боярина Федора о. Олега Сіренка і разом з подругою-росіянкою вирушив на Кавказ.

У маршруті також — північна Туреччина, Ірак, північний Кіпр тощо. Посвідчення та супровідні листи із «Сіверщини», сподіваємося, стануть йому в нагоді. Ми ж чекатимемо цікавих розповідей.

Перед подорожжю Олександр Волощук розпочав всеукраїнський прес-тур: зустрічався з австопниками та просвітянами у Сумах, Житомирі, Дніпропетровську та Києві. У Києво-Могилянській академії він читав лекцію дві з половиною години, і на осінь його запросили приїхати ще. Тож по закінченні мандрівки на південь О. Волощук завітає у Рівне, Донецьк та Луганськ. Запрошуйте і в інші міста!

Олександра та його захоплення представляла також власна книга «Автостопом на край світу», видана редакційно-видавничим центром «Сіверщина».

Про перші два тижні подорожі О. Волощук розповідає у своєму листі:

«15-ий день мандрівки, разом зі своєю попутницею Надією знаходимося в столиці Азербайджану Баку. До цього упродовж трьох днів перебували у Південно-Західному Криму (Мангуп та околиці). Водив Надію по стародавніх печерних містах і монастирях (вона вперше відвідала ці місця), зустрічався із засновниками музею української культури і побуту поблизу с. Красний Мак Олегом і Тетяною Потаповими, з якими подружився ще торік.

Далі в маршруті мали місто Керч, де також було що подивитися. А потім автостопом без зупинок (їхали навіть уночі) подолали більше 1200 км доріг Краснодарського і Ставропольського країв, Кабардино-Балкарії, Північної Осетії, Інгушетії, Чечні, Дагестану. 19 червня в’їхали до Азербайджану, перша зупинка — Баку (два дні). Далі будуть Талишські гори (південь країни, майже на кордоні з Іраном), Мінгечаур, Гянджа. Орієнтовно з 26 червня подорожуватимемо територією Грузії.

Усе гаразд, автостоп майже чудовий (найбільші проблеми були лише в Херсонській області та на півночі Криму, де доводилося по 2 – 2,5 години стояти на трасі з піднятою рукою). Настрій оптимістичний, рухаємося далі — в Талишські гори в гості до талишів (є в Азербайджані такий маленький і дуже гостинний народ)».

Олександр ВОЛОЩУК



Теги:Сіверщина, автостоп, О.Волощук, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar