реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Наше масло — справжнє!


На підприємствах Чернігівщини пройшли позапланові перевірки. Їх результати показали, що виробники області виготовляють справжнє вершкове масло.

Про це повідомила в. о. заступника генерального директора з державного нагляду ДП "Чернігівстандартметрологія" Олена Сліпець.

Вона розповіла, що у травні до Держспоживстандарту України звернувся народний депутат Святослав Олійник. У його зверненні йшлося про те, що вершкове масло у країні масштабно фальсифікується.
Щоб перевірити факти, Держспоживстандарт видав наказ (№ 240 від 18.06.2010), щодо позапланових перевірок виробників вершкового масла у всіх регіонах України.

"Інспектори державного нагляду відібрали для перевірки зразки вершкового масла підприємств-виробників Чернігівської області", - сказала Олена Сліпець.

Зразки для проведення експертизи направили у Київський інститут екогігієни та токсикології імені Медведя. Перш за все перевірка мала встановити – чи є у вершковому маслі рослинні жири.

Фахівці на сучасному обладнанні провели випробування вершкового масла ВАТ "Чернігівський молокозавод" та ВАТ "Ічнянський завод сухого молока та масла".

В обох випадках рослинних жирів у маслі вершковому не виявлено.
Якість своєї продукції підприємства Чернігівщини доводять щороку. Цьогоріч і ВАТ "Чернігівський молокозавод" і ВАТ "Ічнянський завод сухого молока та масла" стали переможцями регіонального конкурсу "Чернігівська якість-2010".
На обох підприємствах діють сертифіковані системи управління якістю та безпечністю харчової продукції відповідно до стандартів ISO 9001 та ISO 22000.

Прес-служба ДП "Чернігівстандартметрологія"




Теги:масло, Ічнянський завод сухого молока, Чернігівський молокозавод


Читайте також



Коментарі (0)
avatar