реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Як відрізнити справжнє масло від підробки?

Перед тим, як купувати масло, треба навчитися відрізняти його від маргарину. Маргарин до молочних продуктів жодного відношення не має. Зазвичай, це гідрогенізовані рослинні олії в поєднанні з барвниками та ароматизаторами. Головна небезпека маргарину полягає у високому вмісті у ньому транс-жирів — до 50 %.

Коли ви вибираєте товар в магазині, зазирніть в пункт “склад”. У натуральному вершковому маслі не зустрінеться перерахування різних рослинних масел, як в маргарині. Склад масла лаконічний: незбиране молоко і вершки.

Далі, завжди звертайте увагу на вартість товару. Справжнє якісне масло з натуральних компонентів не може коштувати дешево. Зазвичай, за найнижчою ціною можна купити тільки маргарин. Радить сайт Новини

Якщо ви вже придбали товар і бажаєте перевірити його у домашніх умовах, зробіть наступне:

Оцініть органолептичні показники: вид, колір і смак. Натуральне масло буде твердим на дотик. Коров'яче масло не забруднить вам упаковку, коли ви її розгорнете. Також воно не пристає до ножа. Колір у натурального масла світло-жовтий або просто жовтий, ніжний молочний запах і вершковий смак без натяку на сторонні присмаки. Воно тане в роті, не залишаючи сального нальоту на язику і небі.

Залиште масло при кімнатній температурі: на підробці виступлять краплі вологи.

Розігрійте на сковороді. Справжнє масло відразу зашипить, утворюючи легку пінку і поширюючи апетитний аромат, а пальмовий жир просто розплавиться і розтечеться.

Покладіть шматочок в гарячу воду: молочний продукт розтане на поверхні, перетворившись в неоднорідну напівпрозору калюжку, маргарин ляже густим щільним шаром. Якщо потім розмішати воду, масло розчиниться, а маргарин просто розпадеться на дрібні частинки, залишивши воду прозорою.

Заморозьте брикет протягом 3 годин. Вершкове масло після замерзання відрізати неможливо, воно відколюється шматками, в той час як пальмова олія з легкістю намазується на хліб.

Опустіть трохи продукту в горілку: від барвників, які є у фальсифікаті вона придбає жовтуватий колір.



Теги:пальмова олія, масло, спред, споживач, фальсифікат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar