Як відрізнити справжнє масло від підробки?
Перед тим, як купувати масло, треба навчитися відрізняти його від маргарину. Маргарин до молочних продуктів жодного відношення не має. Зазвичай, це гідрогенізовані рослинні олії в поєднанні з барвниками та ароматизаторами. Головна небезпека маргарину полягає у високому вмісті у ньому транс-жирів — до 50 %.
Коли ви вибираєте товар в магазині, зазирніть в пункт “склад”. У натуральному вершковому маслі не зустрінеться перерахування різних рослинних масел, як в маргарині. Склад масла лаконічний: незбиране молоко і вершки.
Далі, завжди звертайте увагу на вартість товару. Справжнє якісне масло з натуральних компонентів не може коштувати дешево. Зазвичай, за найнижчою ціною можна купити тільки маргарин. Радить сайт Новини
Якщо ви вже придбали товар і бажаєте перевірити його у домашніх умовах, зробіть наступне:
Оцініть органолептичні показники: вид, колір і смак. Натуральне масло буде твердим на дотик. Коров'яче масло не забруднить вам упаковку, коли ви її розгорнете. Також воно не пристає до ножа. Колір у натурального масла світло-жовтий або просто жовтий, ніжний молочний запах і вершковий смак без натяку на сторонні присмаки. Воно тане в роті, не залишаючи сального нальоту на язику і небі.
Залиште масло при кімнатній температурі: на підробці виступлять краплі вологи.
Розігрійте на сковороді. Справжнє масло відразу зашипить, утворюючи легку пінку і поширюючи апетитний аромат, а пальмовий жир просто розплавиться і розтечеться.
Покладіть шматочок в гарячу воду: молочний продукт розтане на поверхні, перетворившись в неоднорідну напівпрозору калюжку, маргарин ляже густим щільним шаром. Якщо потім розмішати воду, масло розчиниться, а маргарин просто розпадеться на дрібні частинки, залишивши воду прозорою.
Заморозьте брикет протягом 3 годин. Вершкове масло після замерзання відрізати неможливо, воно відколюється шматками, в той час як пальмова олія з легкістю намазується на хліб.
Опустіть трохи продукту в горілку: від барвників, які є у фальсифікаті вона придбає жовтуватий колір.
Коли ви вибираєте товар в магазині, зазирніть в пункт “склад”. У натуральному вершковому маслі не зустрінеться перерахування різних рослинних масел, як в маргарині. Склад масла лаконічний: незбиране молоко і вершки.
Далі, завжди звертайте увагу на вартість товару. Справжнє якісне масло з натуральних компонентів не може коштувати дешево. Зазвичай, за найнижчою ціною можна купити тільки маргарин. Радить сайт Новини
Якщо ви вже придбали товар і бажаєте перевірити його у домашніх умовах, зробіть наступне:
Оцініть органолептичні показники: вид, колір і смак. Натуральне масло буде твердим на дотик. Коров'яче масло не забруднить вам упаковку, коли ви її розгорнете. Також воно не пристає до ножа. Колір у натурального масла світло-жовтий або просто жовтий, ніжний молочний запах і вершковий смак без натяку на сторонні присмаки. Воно тане в роті, не залишаючи сального нальоту на язику і небі.
Залиште масло при кімнатній температурі: на підробці виступлять краплі вологи.
Розігрійте на сковороді. Справжнє масло відразу зашипить, утворюючи легку пінку і поширюючи апетитний аромат, а пальмовий жир просто розплавиться і розтечеться.
Покладіть шматочок в гарячу воду: молочний продукт розтане на поверхні, перетворившись в неоднорідну напівпрозору калюжку, маргарин ляже густим щільним шаром. Якщо потім розмішати воду, масло розчиниться, а маргарин просто розпадеться на дрібні частинки, залишивши воду прозорою.
Заморозьте брикет протягом 3 годин. Вершкове масло після замерзання відрізати неможливо, воно відколюється шматками, в той час як пальмова олія з легкістю намазується на хліб.
Опустіть трохи продукту в горілку: від барвників, які є у фальсифікаті вона придбає жовтуватий колір.
Читайте також |
Коментарі (0) |