реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Народні майстри захопили вулицю. ФОТО

До дня міста Чернігова на вулиці Серьожнікова розгорнулася виставка-ярмарок робіт, зроблених руками і з душею.

— І хто ж це організував таке дійство, воно ж в офіційних заходах не було прописане?! – дивувалися чернігівські правоохоронці.
І це було правдою! Виставку-продаж речей ручної роботи «ART Вулиця «12 яблунь» — організували самі майстри. Чого тут тільки не було – картини, розмальовані пляшки, меблі. Відвідувачі ярмарку могли придбати собі стильні і неповторні речі, знайти подарунки близьким людям, познайомитися з майстрами, зарядитися бадьорістю.

Окрім того, бажаючі могли попрактикуватися у кидках ножами, стрільбі з лука.

- Ця подія приурочена до дня міста, - розповів один з координаторів акції науковий співробітник Інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського Євген Пісканов, він же відомий як «Фрімен» - історичний ре конструктор, - це спроба вирішити проблему відсутності місця для чернігівських майстрів представити свої вироби. У майстрів є два варіанти: або виставитися зі своїми роботами у "гнилій підземці" біля готелю «Україна», або здати вироби на реалізацію в магазини та салони. Однак у такому разі творчі люди не зможуть поспілкуватися із тими, хто потребує їхніх виробів, врешті-решт — не почують навіть критику на свою адресу. У Чернігові такого місця немає.

Наступне: у багатьох містах існують такі вулиці для митців. Чи не найвідоміший приклад – Андріївський узвіз у Києві, де туристи можуть буквально «помацати» історію, а за невелику платню й придбати якийсь виріб, сфотографуватися із середньовічним лицарем, потримати в руках шаблюку...

Ми ж постійно говоримо про розвиток туризму але робиться в цьому напрямі джуе й дуже мало.

Не випадково місцем проведення цього шоу було обрано вулицю Серьжнікова, адже офіційно вона вважається пішохідною. Проте, тільки офіційно, насправді ж нею частенько користуються різноманітні автомобільні нахаби та й навіть правоохоронці скорочують автошлях, щоби швидше доїхати до міського відділку міліції.

Загалом же міський голова Чернігова Олександр Соколов ще навесні у своїй промові до Дня працівника культури озвучив план перетворення вулиці Серьожнікова на «творчу вулицю», яка б з’єднала Вал та майдан біля П’ятницької церкви — там планується проведення різноманітних фестивалів та інших заходів.

- Це гарна ініціатива, — вважає Євген, — головне, щоби вона не померла. Пригадую, років з 10 тому щось подібне пропонували створити на алеї Героїв обласного центру, але потім чомусь не склалося

Олександр ЯСЕНЧУК

Фото Тетяни КУЗИК







Теги:Олександр Ясенчук, історична реконструкція, Євген Пісканов, Тетяна Кузик, вулиця 12 яблунь


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
ахаха Петросян научный сотрудник))))))))))))))))))))
avatar