реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Наливайченко: Треба захистити малий та середній бізнес від рекету влади

Лідер Громадської ініціативи «Оновлення країни» Валентин Наливайченко переконаний, що нинішня влада не зацікавлена в розвитку малого та середнього бізнесу. Про це він заявив під час зустрічі з підприємцями Бучача в рамках кампанії «Слово народу – закон!».

Він вважає, що представники малого та середнього бізнесу, які формують середній клас, не вписуються в існуючу олігархічну систему нинішньої влади.

«Реформи влади звелися лише до посилення соціально несправедливого розподілу ресурсів: бідні перетворюються на жебраків, а середній клас на бідних», – відзначив Наливайченко.

На думку політика, влада діє в інтересах великого бізнесу, відверто ігноруючи інтереси не тільки середнього класу, але й усього суспільства.

«Підприємницька ініціатива придушується репресивними нормами законодавства, корупцією в контролюючих органах, а також заангажованістю судової системи, яка не здатна захистити права власності, – наголосив Наливайченко. – Замість підтримки малого бізнесу, дії влади призводять лише до згортання підприємницької активності. Розповсюдження корупції серед контролюючих органів призводить до зниження рентабельності малого бізнесу».

Наливайченко наголосив на тому, що розвиток малого бізнесу сприяє зменшенню соціальної напруги в суспільстві, забезпеченню робочими місцями громадян, суттєвому зниженню тиску на бюджет за рахунок скорочення видатків на утримання малозабезпечених та непрацюючих громадян.

«Створення сприятливих умов для ведення бізнесу та стимулювання підприємницької ініціативи – запорука ефективної економіки та зростання добробуту громадян. Адже малий та середній бізнес – це основа середнього класу», – вважає Наливайченко. Зокрема, на його думку, у сучасному законодавстві бракує законів, які створили б умови для цивілізованого розвитку малого фермерства, яке є запорукою відродження сільськогосподарських регіонів.

«Підприємці мають долучитися до створення законодавчої бази, яка гарантуватиме цивілізовані умови розвитку бізнесу. Об’єднана опозиція врахує усі ініціативи підприємців у своїй програмі, яку реалізовуватиме в парламенті», – підкреслив Наливайченко. Він також запевнив підприємців, що у разі тиску на них з боку контролюючих органів вони можуть розраховувати на юридичну підтримку.





Коментарі (1)
avatar
1
Цитати Ю.Тимошенко з "ДТ:
1 "Якщо в окремих округах балотуватимуться знані й поважні безпартійні лідери суспільної думки, то опозиція мусить їх безумовно підтримати і зняти свої кандидатури. Точніше — вони якраз і повинні стати нашими кандидатами".
2."Коли я говорю про єдину опозицію, то маю на увазі об’єднання в один партійний список, окрім вище перелічених партій, ще й «Удару», «Свобо­ди», «Громадянської позиції», «Нашої України» на чолі з Валентином Наливайченком. Я вважаю, що це єдино можливий формат участі опозиції в парламентських виборах, принаймні у тому випадку, якщо ми хочемо перемогти і зберегти країну."
Отже, під гаслами об"єднання опозиції відбувається спланований розкол партії "НУ" і національно-демократичних сил з боку рейтингової опозиції і травля В.Ющенка і його прихильників?
Мета - отримання від рейтингової опозиції мажоритарного округу в Західній Україні?
Хто від цього виграє?
avatar