реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Наливайченко: фальсифікатори сядуть!

В українсько-американських відносинах після переобрання президента США дуже важливою справою для нас буде добитися міжнародних санкцій для фальсифікаторів на українських виборах. Ті, хто був причетний до викривлення результатів виборів, мають отримати і кримінальне покарання. Про це в ефірі «Радіо Свобода» заявив представник «УДАРу», колишній генконсул України у Вашингтоні Валентин Наливайченко. Він висловив прогноз, що після завершення виборів у США президент та уряд Сполучених Штатів посилять увагу до кризової ситуації в Україні.

«Судді, які скасовують результати виборів в цілих округах, кандидати і чиновники, які залучають «Беркут», голови комісій, які за гроші фальсифікують, замість того, щоб підрахувати голоси, - всі вони потраплять у список фальсифікаторів, які підпадуть під люстрацію не лише в нашій державі, але й на міжнародному рівні», - наголосив Наливайченко.

«Ми будемо співпрацювати з Сенатом США, з ФБР, FATF і з відповідними європейськими структурами. Для нас дуже важливо, щоб з’явилися адресні санкції - не тільки візові, але й фінансові. Щоб їхні рахунки – навіть ті, що оформлені на їхніх родичів, водіїв та підставних пенсіонерів-рантьє, були заблоковані. Вкрадені гроші треба повернути в Україну», - підкреслив представник «УДАРу».

При цьому Наливайченко зауважив, що нинішній склад Верховної Ради неспроможний розслідувати порушення на виборах. «Нинішні депутати, які вже по 20 років у парламенті, бояться навіть запустити слідчу комісію. А ми цього не боїмося. У новому парламенті ми обов’язково розслідуємо фальсифікації, складемо список фальсифікаторів і доб’ємося для них покарання в Україні і санкцій на міжнародному рівні», - сказав Наливайченко.

УДАР Віталія Кличка



Теги:Віталій Кличко, Наливайченко, удар, фалсифікація виборів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar