реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Найкращий нейрохірург Аргентини -- українець!

Педро Лилик народився в Парагваї, живе в Аргентині, але себе вважає справжнім українцем, повідомляє “Гордість країни“.

Володіє українською мовою, виховує дітей в українських традиціях. І тривалий час керував танцювальним ансамблем “Просвіта”. Але справжнє його покликання – нейрохірургія. Він – розробник унікальних технологій діагностики й методики лікування і став лікарем за покликом серця. Доктор Педро Лилик – нейрохірург зі світовим ім’ям і українським прізвищем.

Батьки майбутнього нейрохірурга емігрували в Аргентину у 30-х роках із невеличкого містечка Бурштина, що на Прикарпатті. Пан Лилик виріс та вивчився на медика у Буенос Айресі. Потім пройшов стажування у Сполучених Штатах. Там запозичив нову технологію і заснував в Аргентині власну клініку.

Серед Лиликових пацієнтів – найвідоміші люди латиноамериканської країни, зокрема – колишній президент. Про його дослідження в галузі нейрохірургії пишуть провідні медичні журнали з обов’язковою ремаркою Педро Лилик – українець.

Педро Лилик, нейрохірург: “Ми робимо операцію на мозку 5 -6 разів на день. Це величезна концентрація. Нам посилають хворих з Болівії, Бразилії, Уругваю”.
Клініка Петра Лилика найуспішніша на континенті. Таких медичних апаратів лише 2 у світі, адже під час операції використовують 3D-технології, які дають змогу в реальному часі планувати та проводити операції. Комп’ютер видає зображення пацієнта з усіх боків на монітор, а також допомагає транслювати операцію на супутник, аби інші лікарі зі всього світу мали змогу навчатися у видатного лікаря.

Доктор Лилик, окрім справ у лікарні, клопочеться справами української громади. Він голова однієї з українських діаспор у Аргентині. Між щоденними операціями і науковими конференціями у різних куточках планети він знаходить час на важливу справу. Нині планує відкрити українську школу у Буенос-Айресі, щоб нове покоління не забувало батьківської мови.

Медіа- портал української діаспори



Теги:українська мова, українська діаспора, видатні українці, аргентина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar