реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Найбільший рушник України розгорнули у Чернігові

Найкрасивіший в’їзд до обласного центру – це про Чернігів, бо кожного подорожуючого з боку Києва зустрічає на в’їзді велична і струнка козацька Катерининська церква. Та сьогодні цей в’їзд став ще красивішим – біля підніжжя пагорбу, де розташована церква, розгорнули рушник з вибитим українським орнаментом.

Над створенням рушника працювали представники всіх 57 територіальних громад Чернігівщини, члени національно-культурних товариств, громадських організацій, творчих колективів, різновікових та соціальних груп, загалом понад 200 осіб.

«На полотні притаманний саме Чернігівщині візерунок і кольори, 10 симетричних квіткових вазонів, розмежованих орнаментальними стрічками, де кожен елемент їх поєднання, і навіть кількість, є символічними, - каже заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако, який також взяв участь у виготовленні рушника (на фото). - Квітка символізує любов і всю доброту, яка накопичується в народі, а сам вазон складається з коріння (минулого), стеблини (теперішнього), і крони (майбутнього). А берегинькі, які присутні на цьому рушничку, зображені символом плодоріддя, тобто те, що зароджує націю і дає йому життя».

Рушник має довжину 200 метрів і цей всеукраїнський рекорд офіційно зафіксовано представниками Книги рекордів України. А до пам’ятника Борцям за волю України представники влади, церкви та громадськості поклали сьогодні квіти.

Фото Олега ГОЛОВАТЕНКА



Теги:Рушник, День конституції, Катерининська церква, рекорди України


Читайте також



Коментарі (0)
avatar